Interjú Zrubka Eszterrel

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Bár az szakmai pályám komoly irodai munkavégzéssel járt – mint 12931195_1162625693756160_5030855432671270286_nEurópai Úniós szakértő – mindig is szerettem kézműveskedni, alkotó munkát végezni. Egy nap egy művész csodálatos alkotásira bukkantam, aki felnőttek és gyűjtők számára készített különleges játékfigurákat. Rögtön utána is néztem milyen technikával készülnek a művek, így indult minden. A tűnemezelést hamar elsajátítottam, hiszen a kreativitás sosem veszett ki életemből, sokféle technikát kipróbáltam gyerekkoromtól kezdve.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Az Inkarno mint kézműves vállalkozás egyszemélyes, egyéni vállalkozó vagyok.

Hogyan egyezteted össze a vállalkozást és a gyermeknevelést, családi életet? Volt segítséged? Milyen tipped van, ami segített megoldani az ezzel kapcsolatos problémákat, milyen tanácsod van az olvasók számára ezen az téren?

Belevágni egy vállalkozásba kisgyerek mellett nem egyszerű, de nem lehetetlen. A nagymamák sajnos vidéken élnek, távol tőlünk, így tűnemezeléssel csak a nap bizonyos szakaszaiban tudok foglalkozni, amikor gyermekem alszik. Ebből adódóan a kezem alól kikerülő munkák is limitáltak, a kereslet viszont egyre csak nő, minek nagyon örülök. Egy jó ötlettel indult minden – az otthon töltött lelassult idő a kisbabámmal pedig ennek jó táptalaja volt. A műhelyem és irodám azaz a teljes vállalkozásom: egy íróasztal, alatta egy nagy táska tele gyapjúval és egy laptop.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Vállalkozásom ezévben kezdtem, azonban alig győzöm megrendelésekkel. Szeretnék nagyobb hazai népszerűséget kivívni a tűnemezelésnek, mint kézműves technikának, workshopokat tartani és kiállításokat szervezni. Idővel pedig szeretném az Inkarno-t kézművességből művészi szintre emelni. Ehhez még sokat kell gyakorolnom, ügyesednem, mind az alkotás, mind pedig a vállalkozás terén.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást?Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

A legfontosabb az ötlet! Megtalálni a piaci rést, olyat nyújtani amit előttünk még senki, vagy ahogyan még senki. Ha ez megvan onnantól kezdve gurul minden a maga útján, csak jól kell irányítani, gondozni. Nem születik mindenki vállalkozónak, én is folyamatában nőttem fel a feladathoz. Kis lépésekben az egyre nagyobb tervek és álmok felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .