Interjú a közönségszavazat 1. helyezettjével, Mádai Viviennel

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Személyes blogként indult az a Lamome.hu de a hónapok alatt egyre la_momeinkább kezdte magát kinőni, így nagyon hamar egy közösséggé alakult. Mindig szerettem írni, de valahogy kismamaként éreztem leginkább, hogy most jött el ennek igazán az ideje. Az oldal nem csak egy fórum, vagy közösség, próbálunk a partnereinknek egy olyan plattformot nyújtani, ahol célirányosan juthatnak el a kismamákhoz, anyukákhoz. Ez a La Mome kártya.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

A cégben ketten vagyunk. Tulajdonos társam Bodnár Vivien, aki nem csak a társam, de a barátnőm is. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, ő az operatív részét irányítja, én pedig az “álmodozó” kreatív részét viszem. Remekül kiegészítjük egymást, szuper ember! Rajta kívül pedig 9 anyuka kezeli a fórumot alias “Momcsi”, akik a világ legjobb adminjai! Nélkülük nem működne a La Mome, nagyon hálás vagyok neki.

Hogyan egyezteted össze a vállalkozást és a gyermeknevelést, családi életet? Volt segítséged? Milyen tipped van, ami segített megoldani az ezzel kapcsolatos problémákat, milyen tanácsod van az olvasók számára ezen az téren?

Mivel kis gyermekes anyuka vagyok, nagyon küzdök azzal, hogy minden téren helytálljak. Egyelőre még nincs meg a bevált recept, de hiszek abban, hogy egy anyuka ha szeretne tud dolgozni baba mellett, borzasztó kemény, de kivitelezhető. Én ilyen típus vagyok, mindig kellett az inger, és a változás, de mindezek mellett szerelmes vagyok az Anyaságba is. A nagy aduászom, az alvásidő illetve a 8 óra utáni időszak, ilyenkor szoktam “dolgozni.” Szerintem a lényeg, hogy szeresd azt amit csinálsz, és akkor egy pillanatig sem érzed majd tehernek.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Nagyon szeretném, hogy a La Mome-ot minél több ember megismerje, és nagyon örülnék, ha egy olyan oldallá tudná kinőni magát, amit élvezettel olvasnak az anyukák. A partner kártya tekintetében rengeteg innovációval készülünk, de egyelőre legyen ez meglepetés.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Azt hiszem bátran kijelenthetem, nekem az első év a babával nagyon küzdelmes volt. Ha újra kezdhetném, talán vártam volna amíg picit nagyobb nem lesz, hogy jobban tudjak koncentrálni. A kimerültség és a koncentráció hiánya, sajnos sokszor megmutatkozott, és bár tudom, hogy kezdő vállalkozásba belefér a baki, de egy tárgyaláson majdnem elalvó anyuka kevésbé. 🙂 Szóval, mindennek meg van a maga ideje, nem kell kapkodni, de jó, ha az ember lánya figyel a világ dolgaira, képben van az új plattformokkal, és mer nagyot álmodni! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .