Szavazás

Hírek
Megvannak az első forduló eredményei! Itt található a továbbjutók listája

Kiderült, kik kapják a szakmai díjakat 2019-ben! Itt találhatóak a 3 kategória nyertesei

Megvannak a különdíjasok is! Itt lehet megnézni, kik kapták idén a különdíjakat!

1. Trosztel Adrienn

A vállalkozás neve
BabaKukk SzületésFotó

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Trosztel Adrienn
Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Szülésfotósként A KISBABÁK SZÜLETÉSÉRŐL KÉSZÍTEK IGÉNYES FÉNYKÉPEKET. Az élet legnagyobb csodáját, életünk legemlékezetesebb pillanatait örökítem meg a családok számára, diszkrét jelenléttel a szülőszobán.
Ti megélitek, én megörökítem.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.babakukk.hu
Facebook.com/BabaKukk
Instagram.com/BabaKukk

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Mit meg nem adnék, ha lenne néhány fényképem a gyermekeim születéséről!?! Az emlékek tompulnak, a kisbabám újszülött tekintetére is egyre halványabban emlékszem már.
A kórház csecsemős osztályán szoptattam a 2. kisbabámat, amikor megvilágosodtam, hogy születésfotókkal szeretném támogatni a hasonló családokat.
Pontosan 3 évvel ezelőtt érkezett az első szülésfotós felkérésem, egy pici lány érkezését vártuk. A telefon végül egy május végi hajnalon csörrent meg, és én izgatottan, lelkesen és hatalmas szeretettel a szívemben indultam útnak vidékre. EKKOR KATTINTOTTAM EL ÉLETEM 1. SZÜLETÉSFOTÓJÁT egy csodálatos otthon-vajúdásról.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Emlékszel, milyen volt a kisbabád 1 percesen? És 5 percesen? És fél órásan? Emlékszel a férjed meghatódott zokogására, amikor világra hoztad közös gyermeketeket?
Ezekről a pillanatokról készítek igényes fényképeket, örök emléket számotokra.
Elkísérlek fényképezőgépemmel életed legmeghatározóbb eseményére, a kisbabád születésére. Te teljes mértékig átadhatod magad az élménynek és az érzéseidnek, nem kell a telefon után kapkodnod. Sőt, az én fényképeimen még az újdonsült Apuka is szerepel, könnyek között meghatódva, hiszen ő is átélheti Veled együtt a Csodát.
SZÜLÉSFOTÓ SOROZATAIMBAN A TELJES SZÜLÉS-TÖRTÉNETEDET VISZONTLÁTHATOD, ÚJRA ÁTÉLHETED ÉS AKÁR 50 ÉV MÚLVA IS ELMERÜLHETSZ AZ EMLÉKBEN.

Miért érdemes rád szavazni?
Szavazatoddal a SZÜLETÉS csodáját és a CSALÁD értékét támogatod. Emlékképeim kapaszkodót nyújtanak a szülők számára a gyermeknevelés nehezebb időszakaiban is.
Szavazatoddal támogatod úttörő munkámat, mellyel hazánkban is népszerűvé teszem a szülésfotózás műfaját.
Szavazatoddal megerősíted a BIZALOM fontosságát. 0-24 órában arra vagyok berendezkedve, hogy ha Te vajúdó kismamaként bármikor felhívsz, akkor teljes lényemmel és figyelmemmel jelen legyek Veled és megörökítsem számodra mindazt a csodát, amit teljes lényeddel átélsz. Megható bizalom ez a családok részéről, melyet a fényképeim által okozott örömmel hálálok meg.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Fiaim 8 és 5 évesek: Két különböző szülésélménnyel és személyiséggel ajándékoztak meg.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
2 és 5,5 évesek voltak anno.

1

2. Bukai Zsófi

A vállalkozás neve
Egyedi pelenkatorta & Pelenkaszobrászat

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Bukai ZsófiMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Baba érkezésére, babalátogatóba, munkahelyi kismama búcsúztatóra, keresztelőre és egyéb jeles eseményekre készítek pelenkatortákat és pelenkából készült alkotásokat, egyedi elképzelések alapján. Emellett nászajándékba, születésnapra törölköző tortákat is készítek, munkáim megrendelést követően kérhetőek országos kiszállítással vagy személyesen átvehetőek a már másfél éve kezeim alatt működő monori Meggymag Bababoltban.

A vállalkozás székhelye:
Monor

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.egyedipelenkatorta.hu
facebook.com/egyedipelenkatorta
instagram.com/egyedipelenkatorta.hu
pinterest.com/egyedipelenkatorta
www.egyedipelenkatorta.blogspot.hu
www.youtube.com/channel

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Az általam vezetett Kft 2012-ben, a főiskola befejezése után indult, pelenkatorta készítéssel 6. éve foglalkozom, az országban elsőként kezdtem ezzel foglalkozni, egyediségemet, saját stílusjegyeimet azóta is igyekszem megőrizni. Mindig is vonzott a vállalkozói lét, minden pozitívumával és nehézségével együtt. Ez is egy szakma, folyamatos tanulást és fejlődést, fejlesztést igényel, de azáltal, hogy szeretem azt, amit csinálok, folyamatosan van miből erőt és motivációt meríteni akkor is, amikor időnként akadályokba, nehézségekbe ütköznék. A pelenkatorta készítés számomra abszolút szerelem-munka, az alkotás által nemcsak adok, hanem én magam is kapok, töltődöm általa.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Ha egy ismerősünknél új családtag érkezik és szeretnénk hasznos, mégis egyedi ajándékkal kedveskedni nekik, ami illik az alkalomhoz, a PELENKATORTA praktikus ajándék egyedi csomagolásban. Babalátogatóba, keresztelőre, tejfakasztó bulira, babaváró buliba tökéletes ajándék, vagy ha kismamának kerestek ajándékot munkahelyi búcsúztatóra, a kicsi első-második születésnapját ünneplitek, esetleg esküvőre keresel különleges, kreatív, egyedi, szép és hasznos ajándékot. A pelenkatorta nem ehető -ez nem mindenkinek egyértelmű-, eldobható pelenkából készül, igény szerint tetszőleges kiegészítőkkel ízlésesen összeállítva, díszítve. Kérhető egyedi torta törölközőkből és egyéb alapanyagokból is, ha valaki pedig egyedi, vicces, és talán kicsit extrém ajándékot keres, akkor azt hiszem, a WC papír torta tökéletes választás lesz számára. Célom, hogy kortól, nemtől függetlenül tudjak olyan egyedi ajándékkal szolgálni, amely nem tömegtermék és amivel garantált lesz a siker.
A hagyományos tortaforma mellett számos formatorta is készült már pelenkából, például babakocsi, motor, pillangó, hóember, kastély, óriás borosüveg, kamion, hajó kormánykerék és még sorolhatnám.. 🙂

Miért érdemes rád szavazni?
Úgy gondolom, hogy ez a verseny egy szuper lehetőség minden vállalkozó édesanya számára. A pelenkatorta készítés mellett másfél éve egyengetem a monori Meggymag Bababolt sorsát, a két tevékenység nálam abszolút kiegészíti, alátámasztja és támogatja egymást, folyamatos fejlődésre és fejlesztésre ösztönöz. Több év kitartó munka eredményeként valóra vált egy álmom, a hónapban elkészült az általam megálmodott Pelenkatorta dalom is, mely most debütál, egy nagy mérföldkő és önmegvalósítás az életemben. Egy abszolút megerősítő példa arra, hogy hogyan kapcsolódhat össze a munka és az énidő… A versenyen idén indulok utoljára. Az előző két évben a nekem szavazott bizalomnak köszönhetően a döntőben lehetőséget kaptam az Üzletanyu konferencián egy-egy 5 perces személyes bemutatkozásra, amely rengeteget jelentett számomra. Több vállalkozó anyukával ezáltal ismerkedhettem meg és azon felül, hogy azóta is együtt ötletelünk és dolgozunk, egy nagyon erős, összetartó, baráti társaság alakulhatott ki. Az elmúlt években úgy gondolom, hogy a vállalkozásom és én is nagy változásokon mentünk keresztül és ugyan bőven van még hova fejlődni, de munka terén úgy érzem: MEGÉRKEZTEM, a helyemen vagyok! Azt hiszem a vállalkozásában ennél többet nem is kívánhat az ember. Örömmel számolnék be a tapasztalataimról, ha lehetőséget kapok rá. Bízom abban, hogy a történetemmel motiválni tudnék több vállalkozó anyukát is, talán hozzátehetnék néhány értékes gondolatot a mindennapjaikhoz. Köszönöm, ha a sok csodálatos vállalkozó anyuka között engem is támogattok a döntőbe jutásban! ” Az egyedi pelenkatorta legyen veletek!”

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy kislányom van, Lora, májusban lesz 3 és fél éves.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Még nem született meg a kislányom, amikor a vállalkozást indítottam.

2

3. Krisztián Anikó

A vállalkozás neve
MYLIFEBOX

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Krisztián AnikóMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Egyéni vállalkozóként féldrágakő ékszerek, meditációs eszközök árusítását végzem az általam készített webáruházban. A MYLIFEBOX márka keretén belül később bővíteni tervezem a termékkört, más célcsoport számára is, pl. kisállat tulajdonosok.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.mylifebox.hu
facebook.com/mylifebox.hu
instagram.com/mylifebox.hu

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
2018 novemberében váltottam ki a vállalkozói engedélyt, bár már nagyon régóta tervezem, hogy a főállásom mellett egy mellékszálat is felépítsek, ami anyagilag is támogat, illetve kiteljesedést nyújt. Az ezoterikus vonal érdekel, ezért döntöttem a kristályok értékesítése mellett. Már nincs túl sok idő a nyugdíjig, úgy érzem, hogy még ebben a néhány évben fel tudok építeni egy jól működő vállalkozást, ami később is biztos alapot nyújt számomra.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Szeretném megmutatni vásárlóimnak, hogy lehetőségük van természetes módszerekkel, a kristályok energiáját használva jobb életminőséget teremteni maguknak. Nemcsak az egészségüket, életkörülményeiket is befolyásolhatja a kövek ereje.

Miért érdemes rád szavazni?
Úgy gondolom, hogy akik már tagjai a Mylifebox közösségnek (“Öngyógyítás kristályokkal” Facebook csoport) tudják, hogy segíteni szeretnék valamennyiüknek egy jobb élet eléréséhez, tanácsokkal látom el az érdeklődőket, miként használják mindennapjaikban a gyógyító kristályok energiáját.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Két gyermekem van, fiam 16 éves, lányom 13.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
16, 13.

3

4. Fabini Piroska

A vállalkozás neve
Videómarketing Műhely

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Fabini PiroskaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Videózással és videómarketinggel.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
videomarketingmuhely.hu
instagram.com/videomarketing_muhely
facebook.com/VideomarketingMuhely
www.youtube.com/channel

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Dokumentumfilmekkel, videóriportokkal és újságírással foglalkoztam korábban, majd egy idő után egyre nagyobb lett az igény az online felületeken megjelenő videók készítésére is. Médiaszakos hallgatók gyakorlati oktatásával hosszabb ideje foglalkoztam, és miután az online felületekre való videókészítéssel kapcsolatban nagyon sok kérdés érkezett hozzám mindenfelől, ezért kézenfekvő volt a tapasztalataimat online tanfolyamok keretében átadni.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
A Videómarketing Műhely a videózáshoz vállalkozói szemlélettel közelít, így nem csak az egyszerű eszközökkel való videókészítés kérdéseit veszi át az alapoktól, hanem arra is megtanítja a résztvevőket, hogy az elkészült videóikat hogyan tudják a saját social média és egyéb felületeiken, a kijelölt céljuk érdekében a leghatékonyabban, és mégis a saját márkájukhoz, személyiségükhöz hűen felhasználni.

Miért érdemes rád szavazni?
Szavazz rám, mert ezáltal segítesz abban, hogy a vállalkozások növekedését segítő ingyenes tájékoztató videóanyagaink eljuthassanak azokhoz, akiknek szükségük van rá.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
4 gyermekem van: 15, 17, 22 és 24 évesek.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
2 éves volt a legnagyobb, +1 a pocakomban.

4

5. Temesvári Zsuzsanna

A vállalkozás neve
Windling Consulting

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Temesvári ZsuzsannaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Online marketinggel és márka építéssel foglalkozunk.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
windlingconsulting.com
facebook.com/windlingconsulting

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
5 évvel ezelőtt szabadúszóként kezdtem el közösségi média marketinggel foglalkozni, és az ismerettségi körömből egyre több ügyfél lett. Amikor megfogant a kisbabám, akkor döntöttem el, hogy keretet szeretnék adni a dolognak és kezdtem el vállalkozni és építeni a márkámat, illetve bővíteni a csapatot.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Márkát építünk a közösségi média segítségével. Szakmailag vezetjük az ügyfelet, segítünk kialakítani a kommunikációját és elérni a számára legmegfeleőbb potenciális vásárlókat.

Miért érdemes rád szavazni?
A családom mellett a szenvedélyem a céggel kapcsolatos feladataim. Direkt nem munkaként fogalmazom meg, mert nem is annak élem meg. Minden percét élvezem, amikor része lehetek valakinek az álmának a megvalósításában. Úgy gondolom, ha egy anya meg tudja élni önmagát a családon kívül is, akkor az a család boldogságát is szolgálja.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
1, 9 hónapos

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
0, terhes voltam éppen

5

6. Zenkó Márta

A vállalkozás neve
Csillagfestés

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Zenkó MártaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
A Csillagfestés egy olyan mennyezeti dekoráció, ami amellett, hogy különleges látványt teremt a sötét szobában, teret biztosít a minőségi idő eltöltéséhez is.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.zenaart.hu
facebook.com/csillagfestes
instagram.com/csillagfestes
pinterest.com/zenartdesign
pinterest.com

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Több éve dolgozom festőként, de ez a speciális ág a gyermekem születésével lett erősebb 2 éve.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Pszichológusok véleménye, valamint a visszajelzések alapján sok esetben segíti és támogatja az alvást kortól függetlenül, ugyanakkor a gyerekeknél ez kiemelt fontosságú. A sötétben azzal, hogy a valódi csillagos égbolt látványa tárul elénk, csökken a félelemérzet is.

Miért érdemes rád szavazni?
Amikor elkészül egy szoba én valójában nem a festést “adom” át, hanem attól a pillanattól fogva egy olyan “csoda-világot”, ami által rengeteg élmény születik. Pillanatokat, amikor mesék szövődnek alatta, beszélgetéseket, amik oldják egy adott nap esetleges feszültségét, minőségi időt.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy kisfiam van, ő idén nyár végén lesz 3 éves.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Akkor még nem született meg a kisfiam.

6

7. Miller-Ferjentsik Viola

A vállalkozás neve
SzóKiMondóka

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Miller-Ferjentsik Viola Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Készségfejlesztő játékok és mesekönyvek gyártása és forgalmazása.

A vállalkozás székhelye:
Kistarcsa

A vállalkozás honlapja/blogja:
szokimondoka.hu
facebook.com/szokimondoka
instagram.com/szokimondoka
pinterest.com/szokimondoka
www.youtube.com/channel

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Saját gyermekemnek alkottam meg a SzóKiMondóka prototípusát, anyanyelvi fejlesztése céljából. Hiánypótló céllal, mert nem találtam hasonló eszközöket. Másoknak is odaadtam, akik meggyőztek, hogy valósítsam meg professzionális keretek közt is.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
A SzóKiMondóka segít a gyerekek beszédfejlődésében, önbizalmuk kialakításában, olvasóvá nevelésében. A szülőknek olyan eszközt ad a kezükbe, amivel nap mint nap tudnak foglalkozni gyermekeikkel, és nem únják meg. A gyerekek maguk veszik elő játékainkat, a szülők pedig büszkén mondják, hogy kicsijük mennyit tanult és fejlődött.

Miért érdemes rád szavazni?
Mert remek termékeinket nagyon kevesen ismerik, így szükségünk van a támogatásodra!

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
3, akik most 7, 8 és 10 évesek

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
4, 2, 1

7

8. Harmati-Nagy Brigitta

A vállalkozás neve
elkeltem.hu

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél fiatalabb kezdő vállalkozás

Harmati-Nagy BrigittaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Esküvőszervezéssel kapcsolatos tudástár, esküvői blog és szolgáltató ajánlás

A vállalkozás székhelye:
Veszprém

A vállalkozás honlapja/blogja:
elkeltem.hu
facebook.com/elkeltem
pinterest.com/elkeltem

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
A vállalkozás éppen ebben a hónapban indul el. Szerettem volna saját lábra állni, megmutatni, hogy anyaként mi mindenre vagyok még képes, és szerettem volna olyan dolgot csinálni, amihez értek és szeretem is egyben.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Komplett esküvő szervezési tudástárral rendelkezem, mely minden tényleg valós és hasznos információt tartalmaz a szervezésről, emellett szolgáltató ajánlásokkal is készülünk.

Miért érdemes rád szavazni?
Olyan komplett tudástárat nyújtunk Neked az esküvőszervezéssel kapcsolatban, ahol egy helyen minden segítség a rendelkezésedre áll, a kezdetektől a boldogító Igen-ig. Lépésről lépésre tudsz végigmenni a szervezés pontjain, stressz és aggodalom nélkül tervezheted meg az esküvődet, hogy a Nagy Nap tényleg tökéletes legyen.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
egy 5 éves gyermekem van

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
5

8

9. Majorné Perger Ági

A vállalkozás neve
Magyar Tanoda – Gorey

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél fiatalabb kezdő vállalkozás

Majorné Perger ÁgiMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Külföldön élő magyar gyerekeket tanítok magyarul írni – olvasni, igyekszem megismertetni velük a magyar néphagyományokat, fejleszteni anyanyelvi tudásukat.

A vállalkozás székhelye:
Gorey – Írország

A vállalkozás honlapja/blogja:
happyislet.blogspot.com
pinterest.ie/agnesmajorneper

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
10 éve élünk külföldön. Tanítóként és édesanyaként is fontos volt számomra az anyanyelvi nevelés- és fejlesztés még idegennyelvi környezetben is. Fontosnak tartom, hogy gyermekeink még akkor is ismerkedjenek meg a magyar nyelvvel, ha már külföldön születtek, hiszen ez egy csodálatos ajándék számukra.
5 éve költözés miatt elszakadtunk a korábban kialakult magyar közösségtől, s az elmúlt évben felmerült a környéken lakó szülőkben, hogy kiscsoportos oktatás keretén belül elinduljon a tanoda.
Közben a két kisebb gyermekem is óvodás, iskolás korba ért, náluk is egyértelmű volt, hogy a saját módszereim alapján, rájuk szabva, a legjobb tudásom szerint vezessem be őket ebbe a kalandba. Így közvetlen visszajelzést kapok, és a továbbiakban még nagyobb lendületet, hogy folytassam a munkát, hiszen szépen olvasnak, akcentus nélkül kommunikálnak az anyanyelvükön is.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Magyar nyelven tanítok írást, olvasást, külföldön élő magyar vagy magyar származású gyerekeknek. Játékos és hagyományos módszereket ötvözök a tanítás során, hogy minél hatékonyabban tudjam átadni az ismereteket.
Mozgásos mondókák, gyermekdalok, bábjátékok, drámajátékok segítségével igyekszem többoldalról fejleszteni a gyermekeket.
A kreatív tevékenységek során pedig bemutatni nekik a magyar néphagyományokat, ünnepeket és alkalmazni különféle technikákat, hogy megmaradjon és növekedjen bennük az igény arra, hogy őrizzék meg magyarságuk magocskáit.

Miért érdemes rád szavazni?
Lelkesedésem és kreativitásom még nagyobb szárnyakat kapna a sikertől.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
3 gyermekem van: Helka (5), Peti (8), Gábor (17)

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
4, 7, 16

9

10. Dr. Asbóth Hedvig

A vállalkozás neve
Dr, Asbóth Hedvig és Paktum Mediátor Iroda

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Dr. Asbóth HedvigMivel foglalkozik a vállalkozásod?
A vállalkozásom én magam vagyok, mint igazságügyi mediátor, life és business coach, valamint párkapcsolati tanácsadó. E mellett legkisebb gyermekem röpi csapatában a meccsek előtt felkészítem a lányokat, utána pedig átbeszéljük, kinek, hogy sikerült, mindezt pro bono tevékenységként. Tréningjeimet most készítem elő, melyek első sorban önismeretről, és a párkapcsolat jobbá tételéről szólnak.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.pmiroda.hu
www.paktummediatoriroda.hu
facebook.com/PaktumMediatorIroda

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Több éve dolgoztam multinál, mikor rájöttem, hogy nem akarom már azoknak az embereknek a szekerét húzni, akik semmibe veszik az értékes kollégákat. 50 évesen tudtam, hogy senki nem fog utánam két kézzel kapkodni, ezért úgy döntöttem, elkezdek valami mást. Így lettem igazságügyi mediátor. Nagyon tetszett ez a szakma, de rájöttem, hogy ebből ma itthon csak pár ember tud megélni. Azt is tapasztaltam, hogy egy bontóper előtt még egyáltalán nem biztos, hogy mindkét fél válni szeretne, ezért lettem párkapcsolati tanácsadó is. Ehhez hiteles alapot ad több évtizedes házasságom, mely még mindig boldog  Erre büszke is vagyok! Akkor már jött hozzám pár ember, de egyedül. Ehhez megtanultam a life coachingot is:) Tudtam, éreztem, hogy ez az én utam. A hab a tortára pedig a business coaching volt. Ezután hoztuk meg férjemmel azt a nagy döntést, hogy ott hagyom a fix fizetést, ott hagyom a multit, és ugrok egyet az ismeretlenbe. Nagy döntés volt! 54 évesen, 2018. szeptemberében elkezdtem új életemet! Bizony még mindig vannak bennem bizonytalanságok, de imádom a munkámat! Imádom, mikor ügyfelem szemében felcsillan a felismerés, igen, tudom, hogy hogyan tovább. Mikor pár mondatban az üléseket követően megköszöni nekem felismerését, hogy már sokkal könnyebb az élete! Igen, ezért érdemes dolgozni! Nekem már a hobbim a hivatásom! Már csak sok-sok ügyfél kell hozzá, hogy mindez az anyagi biztonságot is megteremtse, de tudom, hiszem, hogy ez meglesz.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Igazságügyi mediátorként 1-2 ülés során a felek tudnak olyan egyezséget hozni, amin korábban hónapokat vitatkoztak. Párkapcsolati tanácsadóként sokszor már az segít, ha mindenki elmondhatja azt, ami benne van, és úgy, hogy a másik nem szól bele. Ha tényleg meg akarják menteni kapcsolatukat, őszintén, pár változtatással és sok munkával, vissza tudják hozni a szeretetet. Life coachként hozzájárulok ahhoz, hogy tudatosabban és boldogabban élhesse ügyfelem az életét. Business coachként pedig a munkahelyi környezet feszültségmentesebb megélésében, vezetői kompetenciák fejlesztésében segítek.

Miért érdemes rád szavazni?
Példát szeretnék mutatni az 50 év felettieknek abban, hogy vedd kezedbe a sorsod, légy pozitív, nagyon pozitív, és ha megtaláltad azt, ami a te utad, vállald fel a változást.
Annyit letettünk már az életben, több évtizednyi munka, alkalmazkodás, gyereknevelés, hogy végre merjük élvezni azt, amiért élünk!
Tény, hogy nehéz, de kitartással, erővel, és hittel, hogy jót teszel másoknak, és ezáltal magadnak is, meg tudod csinálni! Merj boldog lenni! Fantasztikus érzés, én már tudom! Kövess, mert megéri!

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
3 gyermekem van, Bettina 27 éves, Máté 24, Liza 16 éves lesz

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Bettina 26 éves, Máté 23 éves, Liza 15 éves

10

11. Bányai Fanni

A vállalkozás neve
funny Deutsch

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél fiatalabb kezdő vállalkozás

Bányai FanniMivel foglalkozik a vállalkozásod?
A német nyelvet szeretném megszerettetni a tanulóimmal, és különféle tanulási módszerekkel segíteni a tanulásukat. Jelenleg online videókkal, legközelebb egy rap-pel fogok megjelenni. 🙂

A vállalkozás székhelye:
Szeged

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.funny-deutsch.hu
facebook.com/Funny-Deutsch

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
2018 októberétől bérelek egy kis irodát, amit azóta is csinosítgatok. Szerettem volna megvalósítani az álmomat, hogy úgy tanítom a németet, ahogy én szeretem, a saját módszereimmel, amik tudom, hogy segítenek a tanulóimnak, és közben nem unják szét magukat. 🙂 Egyszerűen szeretném megváltoztatni az emberek hozzáállását ehhez a nyelvhez, azt a közvélekedést, hogy a német unalmas, nehéz és ronda. A Facebook oldal indulásával pedig az online térben is megtalálható vagyok, és videókat is csinálok. Egyelőre nem túl sokat, mert csak spontán szeretek videót forgatni, de ez a minőségre rányomja a bélyegét. Nem mellesleg május végén tervezem az e-könyvem kiadását, nagyon izgalmas ez az egész!

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Aki hozzám jár németre, annak megmutatom, hogy milyen is valójában a nyelv: nem is olyan nehéz, sőt vicces és szép is lehet egyszerre! Segítek abban is, hogy könnyebben tanuljon az illető, ugyanis tanulásmódszertanból is felkészülten várom. Csakis kreatívan, és játékos feladatok segítségével tanulunk, gyakorlunk, és természetesen a beszéd, hallgatás és írás is mind fókuszba kerülnek egy-egy órán.

Miért érdemes rád szavazni?
Magyar viszonylatban nem ismerek senkit (az internetről), aki humorral állna a német-tanításhoz, mindamellett, hogy képzett tanár. Szeretem a németet, szeretem a tanulóimat, imádom a munkámat, és a kreatívkodást! Szavazzatok rám, hiszen egyre több online tartalmat gyártok, ami által az otthoni német-tanulást is tudom támogatni. Így, aki gyerek(ek) mellől tanulna, könnyebb dolga lenne. Sőt, korábban terveztem baba-mama németet is, ami így talán megvalósulhatna. 🙂

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy gyönyörű két éves kisfiam van.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
1,5

11

12. Győrfi-Erdélyi Veronika

A vállalkozás neve
Picivilág

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Győrfi-Erdélyi VeronikaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
2017. novemberében indult a Picivilág oldala, ahol egyedi kézműves termékeket találsz babádnak, gyermekednek. Olyan alkotókkal találkozhatsz, akik szívüket-lelküket beleteszik a saját termékeikbe, ezáltal minden alkotásnak egyedi története van. Picivilágon jelenleg több mint 20 kisvállalkozás, több mint 500 eredeti, egyedi és prémium termékét kínálja, melyek közül sok csak itt elérhető. A Picivilág egyedülálló lehetőséget kínál a kreatív alkotóknak, designereknek, akik egyedül küzdenek a nagy multik ellen. Ehhez kínálunk segítséget, hogy egy helyen elérhetőek legyen a termékeik és a célközönség.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.picivilag.hu
facebook.com/picivilag
instagram.com/picivilag

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Másfél éve indult útjára a Picivilág. Szokásos történet. Multinál dolgoztam, elég magas beosztásban, rengeteg pénzért. A saját utamat szeretném járni és nem mellesleg segíteni a magyar kézművesek táborát.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Elsőkörben a magyar anyukáknak segít a Picivilág oldala. Egy helyen megtalálja a magyar kézművesek termékeit, amik csak babáknak és anyukáknak szól. Célpiac mindenképpen ők. A másik és talán a legfontosabb, hogy egy jó kézműves csapat alakult ki ezalatt a másfél év alatt, akik segítik egymást, tanácsot adnak egymásnak. Mondhatom, hogy baratságok születtek a Picivilág által.

Miért érdemes rád szavazni?
Köszönünk előre is minden szavazatot, amivel nem csak a Picivilágot támogatod, hanem ezáltal az alkotók is előtérbe kerülnek, mert nélkülük ez az oldal nem jöhetett volna létre.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
2 gyermekünk van. Az idősebb 5 éves, a kisebbik 3. Nincs két év a két gyerkőc között és természetesen fiúk.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
1,5 és 3,5 évesek

12

13. Fürész-Mayernik Melinda

A vállalkozás neve
Angol Kalauz – Kisgyermekkori angol nyelvi nevelés

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Fürész-Mayernik MelindaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Játékos angol nyelvi fejlesztéshez, a kétnyelvű neveléshez, a korai nyelvoktatáshoz ad segítséget egy komplex rendszerben kisgyerekes szülőknek és pedagógusoknak az Oktatási Hivatal által akkreditált pedagógus-képzéssel, módszertani kiadványokkal, közösséggel (klubtagság), országos foglalkozásvezetői hálózattal (ölbeli babaangol és ovisangol foglalkozások) kifejezetten a magyar családok igényeire szabva.

A vállalkozás székhelye:
Mór

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.angolkalauz.hu
oktatas.angolkalauz.hu
facebook.com/angolkalauz

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
A játékos angolozás mindig közel állt hozzám, matematika-angol szakos tanítóként igyekeztem az óráimon a szórakoztató és élvezetes módszereket használni és már akkor tudtam, hogy a saját gyermekeimet magyarul és angolul is fogom nevelni, mert sajnos az iskolában már csak tanulni lesz lehetőségük a nyelvet, és ez teljesen más, hiszen látom, hogy az intézményes keretek között már nincs idő játékra, ami pedig alapvető szükséglete a gyerekeknek. A vállalkozás a gyerekeimmel együtt fejlődik, növekszik, amikor Míra megszületett és belevágtunk a kétnyelvű nevelésbe elindítottam a blogot, hogy megosszam a mindennapi angolos élményeinket, tapasztalatainkat és nehézségeinket illetve a Mírával egyidős babáknak tartottam babaangol foglalkozásokat, amik egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek. Az évek során egy igazi közösség, egy keménymag alakult ki mind a személyesen hozzám járó Anyukákkal, mind azokkal, akikkel online tartottuk a kapcsolatot, kölcsönösen segítjük egymást és megoszthatjuk az élményeinket. Egyre több foglalkozásvezető, óvónő és nyelvtanár csatlakozik a programhoz egy szakmai közösséget alkotva, most már védjegyes programként, akkreditált képzésként működve.
Az Angol Kalauz program célja, küldetése egy olyan társadalami szerepvállalás, illetve a kétnyelvű nevelés iránt elkötelezett szülőknek szánt mozgalom és közösség építése, amely biztosítja gyermekeink számára, hogy szórakozva, élményeken keresztül ismerkedhessenek az angol nyelvvel – akár már babakortól, a szülővel, biztonságos közegben, ölbeli játékokkal, ahogyan az anyanyelvet is elsajátítják, hogy szívesen és gátlások nélkül beszéljenek majd felnőttként angolul, hiszen a korai évek meghatározók és szülőként, illetve pedagógusként van lehetőségünk rengeteget tenni annak érdekében, hogy gyermekeink számára a nyelvtanulás ne szenvedés legyen, hanem a kommunikáció eszköze.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Ha a játékosság útján úgy szívhatja magába a tudást a gyermekem, mint a szivacs, akkor miért ne választanám ezt a magolás helyett? Melinda módszere sokat segít, hogy gyermekeink ne járjanak úgy a nyelvtanulással, mint mi annak idején az orosszal.” (G. Anikó) – Úgy gondolom ebben a véleményben, benne van a lényeg.
Ahogy az anyagainkban is hirdetjük: Mondókázz angolul gyermekeddel otthon vagy foglalkozásainkon országszerte! Hiszen az Angol Kalauz program egy mondókás-dalos ölbeli program (melynek alapja könyvem, melyet a British Council Családi angol programja és Vida Ágnes is ajánl), a kommunikáció alapú játékos nyelvelsajátítás, a kötődő nevelésen alapuló szülő-gyermek kapcsolat, így maximálisan támogatja a szülőket gyermekeik angol nyelvi fejlesztésében, legyenek ők akármilyen nyelvi szinten.
A vállalkozás segíti egyrészt a szülőket a játékos otthoni angolozásban, másrészt a megújulni vágyó pedagógusokat, akik szakmai repertoárjukat szeretnék bővíteni, frissíteni, ezzel is egy szakmai közösséget alkotva melynek alapja a tudásmegosztás. Programunkat pedig az Oktatási Hivatal is akkreditálta 2018-ban.
Jelenleg a program ezeken a területeken nyújt támogatást:
– Babaangol és ovisangol foglalkozások
– Mondókás, dalos videók, angol anyanyelvi hanganyagok
– Digitális segédanyagok, tematikus játékcsomagok a játékos angolozáshoz
– Angol nyelvű gyerekkönyvek, kiegészítők az angol foglalkozások színesítéséhez
– (Online) tanfolyamok szülőknek
– Klubtagság
– Módszertani kiadványok, segédanyagok
– Akkreditált módszertani képzések, műhelymunkák pedagógusoknak.

Miért érdemes rád szavazni?
A nyelvtudás érték, és nyelvet beszélni fontos kompetencia a mai világban (habár sajnos Magyarországon nagyon kevesen vannak e képesség birtokában). Mi hiszünk abban, hogy a korai kezdéssel szülőként és pedagógusként tehetünk gyermekeink jövőjéért és úgy gondolom, hogy ez olyan társadalmi szerepvállalás, illetve egy közös cél, amihez jó tartozni és együtt tenni érte.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Két gyermekem van, Míra októberben lesz 6 éves, Balázs májusban 3.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
A nagyobbik gyermekem nem volt még 1 éves.

13

14. Ulrichné Heblinger Nikolett

A vállalkozás neve
Nika Fittlife

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél fiatalabb kezdő vállalkozás

Ulrichné Heblinger NikolettMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Életmód- és táplálkozási tanácsadással foglalkozom. Próbálom egészségtudatosságra nevelni a hozzám fordulókat.

A vállalkozás székhelye:
Hárskút

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.nika-fittlife.hu
facebook.com/nika.fittlife
instagram.com/nika_fittlife

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Az indulást én 2015-re tenném, mert akkor fogalmazódott meg bennem, hogy szeretnék segíteni az embereknek, szeretném, hogy a hozzám hasonló problémákkal küzdők már könnyebben megbirkózzanak az eléjük hárult akadályokkal. Ezért indítottam az egészséges életmód témakörben blogot, akkor még Vitalifeblog néven.
Majd kezdett szépen körvonalazódni, hogy mit is szeretnék. Sorban kaptam a pozitív visszajelzéseket, ez még inkább fellelkesített, így újra visszaültem az egyetemi padokba, de immár azt tanulva, amit tényleg szeretek, így lettem dietetikus tanonc.
2018. májusában pedig már hivatalos keretek közt, egyéni vállalkozóként segítek az embereknek személyre szabott tanácsokkal.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Az egészséges életmód alapjaira tanítom meg őket, hogy megismerjék a szervezetük működését, ezáltal képesek legyenek tudatosan és egészségesen étkezni. Nem csak a fogyásban segítek, hanem egy komplex, tartható és élvezhető életmódprogramot kínálok. Hivatásomnak és küldetésemnek tekintem, hogy inspiráljam és motiváljam az embereket, hisz a legfontosabb, hogy figyeljünk magunkra és az egészségünkre. Boldog vagyok és jól eső érzéssel tölt el, mikor kapom a visszajelzéseket a pozitív változásokról.

Miért érdemes rád szavazni?
Egyszerűen szenvedélyemmé vált a hivatásom, az, amit képviselek, és ez úgy gondolom meg is mutatkozik abban, ahogyan az emberekhez viszonyulok. Szeretnék minél több embernek segíteni, hogy életminőségük, egészségi állapotok és alakjuk jelentősen javulhasson. Úgy érzem ez az én utam… A visszajelzések alapján pedig nagyon szeretik a Vendégeim a táplálkozási és életmód programjaimat, és csodálatos eredmények születnek az együttműködéseink alatt.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Két gyermekem van, egy 4 éves kisfiú és egy 20 hónapos kislány.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
3 és 1 évesek

14

15. Babati Bernadett

A vállalkozás neve
Zafír az egészséges láb műhelye

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Babati BernadettMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Esztétikai pedikűr, klasszikus manikűr és szeretnék gyógypedikűrrel és láb masszázzsal tovább fejlődni.

A vállalkozás székhelye:
Zalaegerszeg – Kertváros

A vállalkozás honlapja/blogja:
facebook.com/Bettyzafirpedikur

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Budapestről “elvált” anyukaként vissza költöztem Zalaegerszegre a szülővárosomba, kislányommal (7 éves volt) igaz csak pár barátom van már itt, de azt gondoltam,hogy kisvárosba lehet a gyermekemnek és nekem is jobbak lesznek az esélyeim… Adrikának a kislányomnak úgy látom jobb a kisváros, nekem viszont munka szempontjából nem kedvezett. 3 szakmába voltam otthon, irodai asszisztens, eladó ami az eredeti szakmám és a “szerelmem” a szociális-munka. Az utóbbit már nem szerettem volna a gyermek születése után csinálni, hisz a hajléktalanoktól bármit hazavihettem volna … a kereskedelem már sajnos nem a régi ..ezt a fajta személéltett amit a nagy multik képviselnek nem éreztem magaménak… Maradt az irodai munka ahova csak közpogiba kerültem be vagy fel sem vettek .. a közpogiba több ígéret ellenére is csak közpogis maradhattam ami egyre kevesebb fizetéssel is járt .. Maradt még egyetlen egy utam a gépsor mellé beülni .. Így a kislányomat aki enyhe oxigén hiányossággal született magára kellet volna hagynom néha estékre, nappalokra.. sem város ismerete sem ismerős nem volt akihez mehetett volna, így nagy elkeseredésembe bementem a munkaügyre ahol több lehetőség közül választhattam az átképzések kapcsán, majd egy két év hezitálás és ujj tördelés és többszöri átbeszélések során, jól átgondolt, megtervezett, át nem aludt éjszaka után döntöttem,. úgyhogy megpróbálom a lábápolói szakmát elsajátítani és saját lábra állni… Vida Áginak a Gazdagmami emailjába időnként bele olvastam és azt gondoltam, hogy némi kitartással nekem is sikerülhetne így 49 évesen is 🙂 Jelesre elvégeztem a tanfolyamot, amivel azt gondolom a tanulásom nem ért véget Sőt most kezdődik igazán .. Mivel 2019. január 03-án vizsgáztam és már másnap szórólapozással egyből voltak vendégeim (házhoz jártam) és egyre nagyobb igény volt rá, hogy bejöjjenek valahová, újabb átgondolkodott éjszaka és átbeszélt nappalok után egy ép arra járó email Vida Ági : Üzleti terv készítése tanulmány című írása alapján megírtam a munkaügyre az Üzleti tervet amit előtte leendő könyvelőm is átolvasott (és azt mondta több mint jó lett) Beadván, megkaptam és március 4-től Katás vállalkozó lettem. Sikerült üzletet bérelnem, felújítani és már megjöttek az első vendégeim is … Jelenleg én még csak itt tartok és tudom hogy hosszú és kacskaringós út vár rám .. Ami tele lesz tanulással, útkereséssel és egyebekkel. Hiszem, hogy segíteni fog az elszántságom a szakmai alázatom, szeretettem és a hittem. Célom, hogy 50 évesen elmondhassam , Megérkeztem és pályaelhagyóként a kislányomat önállóan eltudom látni egy általam felépített vállalkozásból.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Célom nem csak a szép lábak elkészítése illetve a felmerülő problémákban való segítség nyújtás hanem a prevenciót is kitűztem célul. Megmutathassam, mire jó a megelőzés még a kialakult “betegségek” előtt.

Miért érdemes rád szavazni?
Szeretném megmutatni a pályaelhagyó sorstársaimnak, hogy merjenek lépni és a közép korosztálynak, hogy mindig megtalálható egy út ha van célunk akár majd 50 évesen is lehet újra kezdeni.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy lány gyermekem van Adrienn, 11 éves

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
11 éves – éppen súlyos bokatörött volt

15

16. visszalépett

16

17. Hajnik Eszter

A vállalkozás neve
Hajnik Design

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Hajnik EszterMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Táskákat és kiegészítőket készítek. Fontos számomra, hogy az a személy, aki a termékeimet viseli elégedett legyen önmagával, átitatódjon önbizalommal, és komfortosan érezze magát. A termékek minimalista, modern dizájnúak. Nem használok állati eredetű anyagokat, és gyakran dolgozom újrahasznosított textíliákkal.

A vállalkozás székhelye:
Bécs

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.etsy.com/shop/hajnikdesign
facebook.com/hajnikdesignwien
insatgram.com/hajnikdesign

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Mindig is érdekelt a varrás, viszont régebben nem tudtam, hogy mit is kezdhetnék vele. Mikor terhes lettem a férjem vett nekem egy varrógépet. Először párnákat készítettem, majd megvarrtam az első táskámat kíváncsiságból. Na akkor tudtam, hogy ez az én világom, ezzel szeretnék foglalkozni. És megalapítottam a vállalkozásomat. Azóta pedig folyamatosan fejlesztem.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
A vállalkozásommal segíteni tudom az Ausztriában élő magyar nőket, anyukákat. Nemcsak abban, hogy jól nézzenek ki a mindennapjaikban, de igénybe tudom venni a szolgáltatásaikat, termékeiket, amikkel az én vállalkozásomat is fejlesztem. Logót csináltatok, fényképet készíttetek, kölcsönösen reklámozzuk egymást, stb. Később pedig, ha nagyobb lesz a vállalkozás, akkor pedig munkahelyeket is szeretnék teremteni. Sok anyuka a férje után jön ki Ausztriába, és nem beszéli olyan jól a nyelvet, hogy a szakmájában helyezkedjen el. Nekik szeretnék majd segíteni.

Miért érdemes rád szavazni?
Még nagyon sok feladat vár rám, amihez jól jön egy kis támogatás. Szeretnék még környezettudatosabb alapanyagokat használni (vegán bőr), bio, kevesebb vegyszerrel előállított anyagok. Gondolnunk kell a környezetvédelemre, hogy a következő generációnak is legyen jövője. Manapság már tudatosan kell élnünk, és ezt szeretném minél több emberhez eljuttatni.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy gyermekem van, másfél éves.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Még nem született meg a kislányom, csak várandós voltam vele.

17

18. Perei Valéria

A vállalkozás neve
Hobby Ékszeralkatrész

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Perei Valéria Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Ékszerkészítési alapanyagokat árusítunk webshopunkban és üzletünkben.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.hobbyekszeralkatresz.hu
facebook.com/hobbyekszeralkatresz
instagram.com/hobbyekszeralkatresz.shop
youtube.com/Hobbyékszeralkatrészwebshop

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
2010-ben 19 évesen kezdtem el vállalkozni még az egyetemi éveim alatt. Persze akkor még nem ezen a szinten ahol most állok. Minden szép lassan haladt és az élet úgy alakította a dolgokat, hogy a vállalkozói lét felé sodort. Olyan lehetőségek jöttek, ami elősegítette a fejlődésem. Nagyon szerencsésnek érzem magam emiatt.
Ékszereket készítettem már egészen fiatal koromban is és először csak saját részre szereztem be ékszer alkatrészeket, a “felesleges” mennyiséget pedig eladogattam aukciós oldalakon. Észrevettem, hogy milyen sokat szeretnek saját készítésű ékszert készíteni és hordani, így egy idő után hivatásommá vált, hogy a Magyarországon nehezen beszerezhető, különleges alapanyagokat igénylő vásárlóimnak kielégítsem az igényeit. Ezután jött a rohamos növekedés, 21 évesen már az egyik legnagyobb választékkal rendelkező webshop boldog tulajdonosa voltam.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Kétféle célkitűzésünk van. Egyrészt manapság fénykorát éli az egyedi, kézzel készült ajándék és abban szeretnénk segíteni, hogy bárki fillérekből, gyorsan mutatós ékszert tudjon készíteni. Másfelől pedig a kézműves ékszereket készítő alkotóknak szeretnénk egy biztos, széles választékkal bíró alapanyag bázist adni.

Miért érdemes rád szavazni?
Szavazz kérlek rám, mert ez a díj méltó megkoronázása lenne a mögöttem álló 9 évnek, jutalma a rengeteg befektetett munkának, ami nem is munka inkább boldogság, hogy azt csinálhatom amit szeretek. Emellett egy hatalmas löketet adna az előttem álló évekhez. 🙂 Célom, hogy még több tudást, ötletet adjak át a Hobby Ékszeralkatrész követőinek és még nagyobb választékkal legyek jelen ezen a picike piacon.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
1 kislány, aki lassan 2 éves

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
nem volt még gyermekem

18

19. Pöőr-Tóth Krisztina

A vállalkozás neve
Femspace

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Pöőr-Tóth KrisztinaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Teret és fejlődési lehetőséget ad olyan Bécsben élő magyar hölgyeknek, akik elhagyták szülőföldjüket és Ausztriában építették fel újra az életüket, tanulni szeretnének, fejlődni vagy vállalkozást indítani.

A vállalkozás székhelye:
Bécs

A vállalkozás honlapja/blogja:
leaninfemspace.at
facebook.com/leaninfemspace
youtube.com/c/FanniKrisztiatLeaninFemspace

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
2017-ben jött a barátnőm ötlete, hogy már régóta kint élt Bécsben és kéne egy inspiráló női tér, ahol nem a gyermek és a család az elsődleges téma, hanem a szakmaiság, karrier, vállalkozás, támogatás, kapcsolati háló.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Erőt, inspirációt adunk a hölgyeknek, hogy merjenek változtatni, nagyot álmodni, megvalósítani. Workshopokat, networking és kultúrális esteket rendezünk, illetve most tavasszal indult a 4. nemzetközi Mentorprogramunk.

Miért érdemes rád szavazni?
Mert tudjuk azt, hogy kell egy hely, ahol önmagad lehetsz, ahol megvalósíthatod álmaid és elérheted céljaid a segítségünkkel, kapcsolati tőkénkkel, támogatásunkkal. a szlogenünk: Teret adunk az álmaidnak!

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
A barátnőmnek, aki a Femspace alapítója 2 kisgyermeke van 2 és 4 évesek. Az én kislányom 3 éves.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
1,5

19

20. Madarász Éva (Vica)

A vállalkozás neve
A színes rend királynője

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Madarász Éva (Vica)Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Személyre szabottan segítek az ügyfeleimnek átlátható és tartós rendet teremteni a káoszból, amit a későbbiekben kevés időráfordítással is fent tudnak tartani, mindezt a színtanácsadás segítségével érem el.

A vállalkozás székhelye:
Szeged

A vállalkozás honlapja/blogja:
madarasz-vica.hu
facebook.com/aszinekkiralynoje
facebook.com/tartosrendrakasrafel
instagram.com/aszinesrendkiralynoje

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
2018 júniusától indítottam el a honlapomat, ezzel kezdődött a vállalkozásom. Miután a saját otthonom legeldugottabb zugában is rendet tettem, akkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy ezzel a tudással, ami nekem van, tudok segíteni másoknak is. Imádok a rendrakással foglalkozni, amiben segítségemre van a 13 éve megszerzett szín-és stílustanácsadói végzettségem is.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Célom, hogy az emberek olyan átlátható és tartós rendet tudjanak teremteni maguk körül, ami elégedettséggel és boldogsággal tölti el őket. Küldetésem, hogy elérjem a szolgáltatásommal azt, hogy először kirakják az életükből a szemetet, majd rendet tegyenek maguk körül, és azt megtartva, nemcsak önmaguk, hanem az egész környezet számára hasznosak legyenek, és a színtanácsadással külső-belső harmóniába kerüljenek Mindezt komolyan is gondolom, hiszem és tudom, hogy segíteni tudok az embereknek, hogy jobb és minőségi életet élhessenek! 🙂

Miért érdemes rád szavazni?
Imádom a rendrakás teljes folyamatát és a végeredményét is. 🙂 A segítségemmel, különböző praktikákkal, tárolási és rendszerezési javaslatokkal elérjük azt, hogy az ügyfeleimnél személyre szabott (az egyedi igényeiket figyelembe véve) átlátható és tartós rend legyen. Ez nem csak fizikai, hanem lelki megtisztulást is jelent, hiszen az életükben jelenlévő megakadások, megrekedések megszűnnek, és az így felszabadult energiájukat más, számukra fontos dolgokra tudják fordítani. A színtanácsadással külső-belső összhangba kerülnek önmagukkal, ezáltal megnő az önbizalmuk, amivel további sikereket érnek el a magán, és üzleti életben egyaránt! A két tudással egy olyan komplex szolgáltatást tudok nyújtani, ami egyedülálló Magyarországon. 🙂

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
3 gyermekem van, 32 éves a fiam, 29 éves a lányom (2 éves kisfia van, tehát nagymama is vagyok már:), 18 éves a kisebbik lányom.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
31, 28, 17

20

21. Krotos Erika

A vállalkozás neve
Kertecske

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Krotos ErikaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Birsalmasajtot készítek- úgy, ahogy a nagymamámtól tanultam – tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentesen. Saját kertecskémben termett fáim terméséből, kézműves, kistermelői birsalmasajtot és lekvárokat készítek.

A vállalkozás székhelye:
Budapest külső kerülete (XVII.)

A vállalkozás honlapja/blogja:
birsalmasajt.hu

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
50 éves koromban elegem lett az addigi munkámból. Mindig is kertészkedni szerettem volna. Imádom a virágokat, a gyümölcsöket, a madárcsicsergést, a föld illatát, de egész életemben mással foglalkoztam. Hónapokon keresztül gyötrődtem, hogyan válthatnám valóra gyermekkori álmom. Aztán egy éjjel nagymamámmal álmodtam. Azzal a nagymamámmal, akivel óvodás koromban együtt töltöttem a nyarakat egy pici faluban. Együtt gondoztuk a kertet, főztük a befőtteket és a lekvárokat. Imádtam. Eszembe jutott annak a birsalmasajtnak az íze, amit Ő tudott főzni, és megszületett a döntés. Birsalmasajtot és lekvárokat fogok készíteni. A döntésem után nagyon rövid idő múlva hozzájutottam egy kertecskéhez, amibe azonnal ültettem birsalmafákat. Azóta már az első birsalmasajtok is gazdára találtak a régi, családi recept alapján elkészítve.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Az a birsalmasajt, amit én készítek, pont ugyanolyan, mint amit a nagymamák készítenek a legkedvesebb unokájuknak. Segítek egy kicsit nosztalgikus hangulatba kerülni. A birsalmasajt nem csak egy sűrű lekvár, hanem egy régi korok emlékét idéző, falatnyi béke.

Miért érdemes rád szavazni?
Soha nem késő újrakezdeni. Az én példám is mutatja, hogy bármikor valóra lehet váltani az álmainkat. Ha ott van benned az érzés, hogy nem jó helyen vagy, akkor változtass minél előbb. Addig keresd a megoldást, amíg meg nem találod. Ne várj annyi ideig, mint én. Ez az én üzenetem, ezért érdemes rám szavazni.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy fiam, 33 éves.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Egy felnőtt fiam van, 32 éves volt akkor.

21

22. Szabó Katalin

A vállalkozás neve
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

szabó_katalin
Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Nyomdai gyártás-előkészítő vagyok. A vállalkozásomban nyomdai állományok szerkesztésével, gyártásával foglalkozom és személyre szabott tanácsadás szolgáltatásommal segítem azokat, akik saját maguk szeretnék nyomdai gyártásra megszerkeszteni az állományaikat. Fő profilom a kispéldányszámos puhatáblás és keménytáblás könyvek készítése. A legjobb gyártási árakat a nyomdaiakciok.hu oldalamon előrendeléssel vagy csomagajánlatként lehet elérni főképpen kispéldányszámos termékek esetén.

A vállalkozás székhelye:
Szeged

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.nyomdaiakciok.hu
www.katiotletek.hu
facebook.com/katiotleteknyomdaiotletgyar
instagram.com/katiotletek
facebook.com/katiotletek
facebook.com/groups/nemvagyokgrafikus
facebook.com/ilovenyomda
facebook.com/nyomdaiakciok
facebook.com/nevjegyakcio

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
1988 óta vagyok a nyomdai szakmában. A nyomdaipar számos területét megismertem. Nyomdai gyártás-előkészítőként a pályafutásom során a legnagyobb kihívás az volt, amikor a sors 2012-ben válaszút elé állított a munkahely megszűnésével. Három napom volt, hogy eldöntsem, hogyan tovább. Egyet biztosan tudtam, hogy csak a szakmámban tudom elképzelni magam, ebben tudok kiteljesedni. Nulla vállalkozói tudással belevágtam a Katiötletek Nyomdai Ötletgyárba. Két hét alatt megtanultam a honlapszerkesztést, a blogolást, az online marketing alapjait és azóta folyamatosan érkeznek be a nyomdai rendelések. Élesben tanultam meg a számlázóprogramokat, a hírlevélküldéseket, a vállalkozás nagyon szigorú előírásait és szabályait. Mára a nyomdai szakmám mellett online marketinges lettem, honlapokat, webshopokat készítek, folyamatosan fejlesztem a grafikai tudásomat. A legtöbb ügyfelem már ajánlásra fordul hozzám, ami egy fantasztikus visszajelzés a munkámról, hálás vagyok érte az ügyfeleimnek és a családomnak, akik mindig biztattak és mellettem álltak.
2019. februártól már kizárólag a Katiötletek Nyomdai Ötletgyár a munkahelyem, ami igazolja azt, hogy érdemes volt a nyomdai vállalkozásomat elindítani.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Az érdeklődők nyomdatechnikai kérdésekkel fordulnak hozzám elsősorban. Sokan szeretnék a nyomdai állományaikat maguk megszerkeszteni, de nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, melyek elengedhetetlenek a minőségi kigyártáshoz. Tanácsadás szolgáltatásom nekik nyújt személyre szabott segítséget lépésről-lépésre.
Az ügyfeleim szinte kivétel nélkül felteszik ezt a kérdést: Kati, nincs valami ötleted…. és itt jönnek a legkülönbözőbb kérdések vip ajándékokra, tanári ajándékokra, egyszerű ingyenes megoldásokra, nyomdai megoldásokra…. ezek a katiötletek, melyekkel mindenre találunk jó áron és jó minőségben nyomdai megoldást.
Fő tevékenységi köröm a kispéldányszámos puhatáblás és keménytáblás könyvek szerkesztése és gyártása. Itt az első lépés mindig a meglevő állomány ellenőrzés, ezután adok javaslatot a nyomdai igények szerinti módosításra.
A hozzám fordulók 95%-ban a gyártást is tőlem rendelik meg.
Számukra folyamatosan bővítem az ütemezett gyártásban és a foglalási rendszerben rendelhető kis példányszámos nyomdai termékek körét.
Nyomdai gyártás-előkészítői tanácsadás, nyomdai termékek szerkesztése, gyártása. Gyártás-előkészítőként dolgozom, vagyis ajánlatokat teszek nyomdai megoldásokra és javaslatokat ajánlok a lehető leggazdaságosabb kivitelezésre.
Mottóm: “Csak figyelni kell és megtalálnak a fontos dolgok. Emberek akikkel találkoznom kell, feladatok, amiket el kell végeznem, helyszínek és időpontok a megfelelő pillanatban. Izgalmas és érdekes a világ!”

Miért érdemes rád szavazni?
Érdemes rám szavazni és követni a nyomdai blogoldalaimat és facebook oldalaimat azoknak, akik keresik a jó minőségben és jó áron kigyártható nyomdai megoldásokat.
Forduljatok hozzám bizalommal nyomdai munkákkal kapcsolatban!

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Fiam, Kristóf 28 éves lesz idén, biomérnök, élelmiszermérnök. Lányom, Kinga 26 éves lesz idén gyógytornász, aerobik edző, testépítő edző. Büszke vagyok rájuk!

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
A fiam 21 éves volt, a lányom 19 éves volt a vállalkozás indításakor.

22

23. Sándor Judit

A vállalkozás neve
Én a bálnákkal vagyok

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Sándor JuditMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Az “Én a bálnákkal vagyok” projektet a természet és a bálnák iránti szeretet hívta életre. Gyerekeknek és felnőtteknek szervezünk programokat a tengerek és óceánok élővilágával, védelmével kapcsolatban. Ősztől tavaszig tartó előadásainkat és gyerek programjainkat a nyári szezonban olaszországi bálnales túrákkal koronázzuk meg.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.enabalnakkalvagyok.hu
facebook.com/enabalnakkalvagyok
instagram.com/enabalnakkalvagyok
youtube.com/channel

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
A lányom születése előtt marketing vezetőként dolgoztam. Imádtam a munkám, de családanyaként teljesen mások lettek a prioritások, így nem volt kérdés, hogy a munka világába már vállalkozóként fogok visszatérni. Marketing tanácsadóként az elmúlt években számtalan izgalmas projekttel foglalkoztam, de az igazi szerelem egyértelműen az “Én a bálnákkal vagyok” projekt, ami még viszonylag fiatal, nincs 1 éves. A története 2011-be nyúlik vissza, amikor egy véletlennek köszönhetően magam is átélhettem a csodát, és élőben láttam egy ámbráscetet nem messze a genovai partoktól. Az élmény rabul ejtett: amit ilyenkor átél az ember, szavakkal leírni majdnem lehetetlen. Azóta foglalkoztatott a gondolat, hogy ezt másokkal is megosszam.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Az “Én a bálnákkal vagyok” projekt célja, hogy a tengerek, óceánok élővilága és környezetvédelme iránt érzékenyítsen és edukáljon kicsiket és nagyokat egyaránt. Ősztől tavaszig előadásokat tartunk és gyerekprogramokat szervezünk, meghívásra iskolákba és óvodákba látogatunk. Nyáron Olaszországban vagyunk, és bálnales túrákat szervezünk. Szeretnél bálnákat látni? Tarts velünk, és fedezd fel ezeket a fenséges tengeri emlősöket élőben! 🙂

Miért érdemes rád szavazni?
“Akárkinek mesélek a projektemről, mindenki meglepődik. Bálnák Olaszországban? Ez tényleg igaz? Nos, igen. 🙂 A meglepettséget csak fokozza, amikor kiderül, hogy ez nem csak egy érdekes tény, ebből vállalkozás ötlet is született. Sokak szerint egy ilyen ötlet megvalósításához nagy bátorság kell. Én ezt egyáltalán nem érzem. Imádom a munkám, minden perc, amit ezzel a projekttel töltök, szinte repül. Tele vagyok megvalósítandó tervekkel, és alig várom, hogy végre hivatalosan is elkezdődjön az idei bálnales szezon, és átéljem újra azokat a megindító pillanatokat a hajón. Bálnákat látni élőben hihetetlenül emocionális élmény – mindenkinek ajánlom, akit kicsit is érdekel a természet!

Szavazz rám, ha
– vállalkozó vagy, és te is úgy gondolod, kellő lelkesedéssel és kitartással a legmerészebb álmaink is megvalósíthatók
– fontos számodra természet- és a környezetvédelem, és szeretnéd, ha a gyermekeid/unokáid számára a fenntarthatóság már nem csak egy trendi kifejezés, hanem az életmódjuk része lenne
– szívesen támogatsz olyan vállalkozásokat, amelyek mellé “jó odaállni”, mert amellett, hogy életre szóló élménnyel gazdagítanak, társadalmilag is hasznosak és értékesek

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy gyermekem van, 7 éves

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
3

23

24. Rigó Emese

A vállalkozás neve
Emily Soutache

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél fiatalabb kezdő vállalkozás

Rigó EmeseMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Saját tervezésű, sujtás technikával (kézi varrással) készült ékszereket, kiegészítőket kínálok, illetve egyéni rendeléseket is megvalósítok.

A vállalkozás székhelye:
Dunakeszi

A vállalkozás honlapja/blogja:
emilysoutache.com
facebook.com/EmilySoutache

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
2018.10.30-án indult el a kézműves vállalkozásom két céllal. Egyrészt, hogy mire a kislányunkat óvodába kell íratnunk, annyira fel tudjam futtatni a vállalkozást, hogy itthonról, rugalmasabb időbeosztással tudjak dolgozni, és mindig kéznél legyek, ha szükség van rám. A másik célom pedig az, hogy maradandót alkothassak, és egy olyan márkát építsek fel, amit a hölgyek büszkén, emelt fővel viselnek magukon, mert azonosulni tudnak a vállalkozásom értékrendjével, hitvallásával, és nem utolsó sorban különlegesnek érezhetik magukat benne. Bónuszként pedig szívből remélem, hogy a kislányom is büszkén viszi majd tovább a márkát, ha abba a korba lép.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
A vállalkozásommal azt szeretném hangsúlyozni, hogy az elegancia nem a luxusmárkák sajátja. Innen ered a mottóm is: “Sujtás ékszerek a szolid elegancia nevében”. Olyan márka felépítésén munkálkodok, ami behozza az eleganciát, az egyediséget, a különlegességet a hölgyek hétköznapjaiba. Egy szürke borús hétfő reggel is érezzék az igényt arra, hogy megérdemlik a különleges bánásmódot, figyelmet és a kedves bókokat a párjuktól, a kollégáktól, ezért felveszik azt az ékszert, ami ezt garantálni fogja. És ha már felvették, miért ne motiválják többi hölgytársukat is arra, hogy merjenek különlegesek és egyediek lenni!? Miért ne járhatnának elöl követendő példaként, és miért ne üzennék azt a világnak, hogy egy szürke borús hétfő reggel is hozhat felejthetetlen élményeket?!

Miért érdemes rád szavazni?
Úgy gondolom, hogy csak akkor születhetnek nagy dolgok, ha kellő tisztelettel fordulunk ahhoz, amit csinálunk. Abban is biztos vagyok, hogy ha egy kézműves tevékenység átcsap rutinba, az idővel megöli a kreativitást. Ezért is rendkívül fontos, hogy merjünk nagyot álmodni, de csak pont annyira nagyot, ami már kihívás, de még megvalósítható, mert ekkor érjük el a motivációnknak azt a szintjét, ami a kreativitásunkat is a maximumra emeli. Azonban mindez semmit nem ér, ha közben megfeledkezünk a szakma iránti alázatról. Számomra ez az érték az, ami az első naptól kezdve fogja a kezem. Ezért lehet az, hogy az első pillanattó fogva ugyanolyan gombóc van a torkomban, amikor egy új dolognak állok neki – hát még ha egy konkrét megrendelés is társul mellé. Ezért lehetséges az, hogy minden csomagot izgatottan adok fel, és egy örökkévalóságnak tűnik az az 1-2 nap, mire odaér, és megkapom róla a visszajelzést.
Minden vásárlással és megrendeléssel egy bizalmi csomagot kapok, ami – még ha pozitív értelemben is, de – nagy súly, és még annál is nagyobb felelősség. Ez a felelősség pedig arra ösztökél, hogy napról napra fejlődjek és még inkább megfeleljek az elvárásoknak.
Hogy miért vagyok én a legjobb? Ki tudja? Az vagyok? Ebben nehéz biztosnak lenni, azt viszont garantálhatom, hogy tőlem nem csupán egy terméket kapnak a vásárlók, hanem egy olyan pozitív vásárlói élményt is, ami manapság egyre nagyobb kincs, és ami folyamatosan visszavezeti őket hozzám, mert ők is hamar rájönnek, hogy ez egy legalább annyira fontos érték, mint egy kézzel készített ékszer, ami különlegessé varázsolja a pillanatot.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
1 kislány, jelenleg 16 hónapos

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
10.5 hónap

24

25. Ihász Anita

A vállalkozás neve
Anyuska -több mint anya-

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Ihász AnitaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Az Anyuska missziója, hogy segítséget nyújtsak az édesanyáknak (apáknak is) abban, hogyan találjanak vissza önmagukhoz és párjukhoz a szülővé válás után. Két kislány anyukájaként pontosan tudom milyen nehézségeken megy át egy édesanya, miután ebben az új és csodálatos szerepbe kerül. Sokan elvesztik önmagukat, eltávolodnak egymástól és keresik a kiutat. Saját tapasztalataimmal és a probléma körökre kidolgott kártyákkal irányt tudok mutatni. Az általam kitalált, tervezett és piacra vitt 25 dolog kártyákkal és letölthető játékokkal bebizonyítom, hogy akkor is lehet izgalmat vinni a mindennapokba, randizni otthon ha nincs kire bízni a gyerekeket. A zárt csoportomban ( Párkapcsolat és énidő az anyaságban) pedig Katona Melinda életvezetési tanácsadó segít az édesanyáknak elsősorban önértékeléssel kapcsolatos problémáik megoldásában. Hosszú távú célom, hogy a védőnői/ szülésfelkészítő programba belekerüljön , hogyan is kell ápolni a párkapcsolatot, megtalálni önmagunkat szülőként is. Családban élni jó. Jó családban élni még jobb…

A vállalkozás székhelye:
Kiskunhalas

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.anyuska.hu
facebook.com/anyuskaboltja
instagram.com/anyuska_nemcsakanya

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
2 évvel ezelőtt második kislányom születése után nekünk is megromlott a párkapcsolatunk, felőrölt az anyaság és megoldást kerestem. Mivel nálunk a kommunikáció szinte teljesen megszűnt, nem tudtunk normálisan szólni egymáshoz, lassan körvonalazódott, hogy miért is ne írjuk le a jót és a rosszat is egyaránt. Így születtek meg a 25 dolog …párkapcsolati kártyák. Ahogyan nőttek a lányok, ígény volt a közös romantikázásra de nem volt kire bízni őket. Ebből az apropóból születtek meg a letölthető romantikus randi játékaim, amiket kimondottan otthon lehet játszani, mikor a gyerekek már alszanak. Önismeret, izgalommal fűszerezve. Végre kimondtuk a vágyainkat, érzéseinket… Arra gondoltam, ha nekünk ez probléma és igazán ötletes megoldást nem találtam rá, talán más anyukákat is érdekelhet. Így szépen elkezdtem építeni Anyuskát és a kis közösséget.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Párkapcsolat és önbizalom erősítő kártyákkal, letölthető játékokkal segítem az édesanyákat (szülőket) abban, hogy újra megtalálják önmagukat és újra visszatérjen a kapcsolatukba a romantika. Saját tapasztalataimmal segítséget tudok nyújtani, hogy egy egy élethelyzetben, krízisben mivel lehet önmagunk lelkét erősítani. A letölthető játékaimmal a kisgyerekes szülőknek pedig bebizonyítom, hogy otthon is lehet izgalmas és változatos minőségi időt teremteni úgy, hogy a gyerekek a másik szobában alszanak.

Miért érdemes rád szavazni?
Azért szeretném, hogy rám szavazz, mert a te segítségeddel egyel közelebb kerülhetek ahhoz a célhoz, hogy a védőnői/szülés felkészítő programba bekerüljön egy iránymutatás arról, hogyan tudjuk megőrizni a párkapcsolatunk tüzét a szülővé válás után. Illetve, hogy hogyan ne őröljön fel az anyaság és ha már ez megtörtént, hogyan találhatunk vissza önmagunkhoz. A párkapcsolati és önbizalom erősítő kártyáimmal, letölthető randi játékaimmal ebben tudok neked segíteni. Szeretném ha minél több édesanya csatlakozna a csoporthoz, ahol a párkapcsolati és önértékelési nehézségekre megoldást találhatnának. Hiszem azt, hogy egy boldog anya boldog családot eredményez…

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Két kislányom van: 2,5 és 6,5 évesek

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
A nagyobbik lányom 4 éves volt, a kisebbik 3 hónapos volt mikor elindítottam útjára Anyuskát.

25

26. Németh Rita

A vállalkozás neve
PendriveGuru kft

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Németh RitaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Egyedi feliratos ajándéktárgyakat készítünk

A vállalkozás székhelye:
Győr

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.okos-ajandek-otletek.hu
facebook.com/PendriveGuru.hu

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Az első gyermekem születése után kezdtem vállalkozni, hogy kipróbálja magam 2010-ben

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Ötletes, egyedi ajándéktárgyakat készítünk, mellyel meglepheted szeretteid a jeles napokon. Az ajándéktárgyak ELEKTRONIKAI OKOS ajándékok, mint pendrive, power bank, bluetooth hangszóró, így a minden napi élethez nélkülözhetetlen okos telefonok praktikus kiegészítői lehetnek, egyedi fotóval, felirattal még személyesebbé téve őket.

Miért érdemes rád szavazni?
Nem túl marketing szagú, de kb ugyanazért, mint a többiekre. Mert mertünk újba kezdeni, és ez az ügyfeleknek kimondottan tetszik. Bizonyítja ezt a mögöttem lévő 9 év vállalkozói tapasztalat.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
6 és 9

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
1

26

27. dr. Géber Anna

A vállalkozás neve
ÉLD ÁT Utazási Iroda

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

dr. Géber AnnaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Cégünk egy utazási iroda. Saját utazásaink vannak futballmérkőzésekre Olaszországba és Spanyolországba. Belépőjegyeket intézünk múzeumokba, előadásokra.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.eldat.hu
www.ticketmania.hu
facebook.com/eldat.hu
facebook.com/Ticketmania.hu

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Családi vállalkozás vagyunk, én és a férjem üzemeltetjük az utazási irodánkat. 2007-ben indult a vállalkozás és természetesen azóta is töretlenül tart! Az iroda miatt éltünk Olaszországban és Spanyolországban is.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Utazásokban 🙂 És az elmúlt 10 évben csak a futballban. Kicsit több mint egy éve azonban jött egy változás és kibővítettük az elérhető szolgáltatások körét. Az új szlogen ez lett: “Mindennap egy új élmény, gyere ÉLD ÁT, te is mint én! Utazások, színházak, szállodák.” 16 hónapja indult az oldal és már több mint 64.000 követőm van (havonta 4.000 emberrel nő!!!), akiknek a 70% nő. Itt nem csak az utazásokról van szó, hanem életmódról, egészségről, szépségről és mindenről, amit át kell élni!

Miért érdemes rád szavazni?
Remélem, hogy TÉNYLEG ÉRDEMES. Szeretnék példát mutatni a nőknek, hogy háromgyermekes anyaként is lehet vállalkozni, rengeteget utazni, színházba járni, gyermeket nevelni, (nem járnak iskolába a gyerekeim hanem én tanítom őket otthon) sportolni, egészségesen élni, szépnek maradni és élni, azaz átélni mindent!

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Három gyermekem van. Jázmin 10 éves, Auróra 8 éves és Atika 6 éves.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
A vállalkozásom 2007-ben indult, a gyermekeim utána születtek.

27

28. Mohilla-Makó Zsuzsanna

A vállalkozás neve
CsakraTea

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Mohilla-Makó ZsuzsannaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
CsakraTea: a gyógynövénytea, ami finom is – ezt a nálam vásárolt teákra vállalt 100% ízgarancia is alátámasztja. Jelenleg 15 féle teakeverék van forgalomban, további 5 tervben/fejlesztés alatt.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
csakratea.hu
facebook.com/csakratea
instagram.com/csakratea

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
2015-ben alkottam meg az első CsakraTea sorozatot, ami azóta is folyamatosan bővül.
Egyre többen kértek tőlem teákat az akkor végzett kezelések kiegészítéseként. Akkor már nem csak a személyre szabottakat készítettem, hanem az igények ismétlődtek: köhögésre, torokfájásra, tisztítósat, nyugtató-relaxálót stb. Így jött az ötlet, hogy indítsak saját teamárkát a kialakult receptekkel.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
A CsakraTea egyedülállóan ötvözi a keleti gyógymódokban ismert energetikai, és az itthoni hatóanyagalapú megközelítést. Ilyen létezett korábban keleti növényekkel, fűszerekkel, de a CsakraTea ezt 90%-ban itthon elérhető gyógynövényekkel valósítja meg.
Minden tea kizárólag gyógynövényekből készül adalék-, aroma- és koffeinmentes.3 termékcsoport alakult ki: csakra sorozat, egyéb gyógytea keverékek, családi teák. Természetesen korlátozott számban most is elérhetőek az egyedi, személyre szabott teák és teabérletek és kezelések.
Egyre népszerűbbek a saját logós, díszcsomagolású ajándéknak készülő teák (rendezvényre, alkalmakra, esküvőkre).

Miért érdemes rád szavazni?
Szeretném megismertetni és hétköznapivá tenni a minőségi gyógynövényteák fogyasztását minél több család számára. Ehhez elérhető e-receptfüzetem a gyógynövényteákkal ismerkedők számára, valamint alkottam olyan élvezeti teákat is, amiket a legkisebbektől kezdve az egész család közösen fogyaszthat.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
2 kisfiam van, Zsombi 8, Dani 6 és fél éves.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Kisfiam 2, nagyfiam 4 éves volt

28

29. Szaskova Gabriella

A vállalkozás neve
Szaskova Gabriella E.V.

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Szaskova Gabriella
Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Orosz nyelv tanítása Skype-on keresztül, oroszról magyarra és magyarról oroszra fordítás.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
https://oroszrolmagyarra.hu

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
A GYES lejárata után nem volt lehetőség visszamenni a korábbi munkahelyemre, így kénytelen voltam a saját lábamra állni 2018 áprilisában.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Az orosz nyelvet Skype segítségével tanítom kezdő szinttől egészen felsőfokig. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a tanítványaim az otthonuk kényelméből, az utazási költséget és időt megspórolva tanulhassanak meg oroszul. Ez különösen fontos azoknak a kismamáknak, vagy kisgyermekes édesanyáknak, akiknek a jelenlegi életszakaszukban körülményes az otthonról való gyakori elutazás, esetleg vidéken élnek és helyben nincs lehetőségük a nyelvtanulásra.

Miért érdemes rád szavazni?
Mivel az orosz nyelv ismerete nagy előnyt jelent a munkaerőpiacon, így gyakori, hogy éppen a GYED/GYES időszaka alatt szánnak heti 1-2 órát az édesanyák az otthoni nyelvtanulásra, hogy annak lejárata után könnyebb legyen a munka világába való visszatérésük. Nem csoda, hogy a célcsoportom éppen ezek a nők, a tanítványaim nagy részét ők teszik ki, ugyanis nálam lehetőségük van úgy megszervezni az idejüket, hogy a tanulás éppen arra az időszakra essen, amikor babájuk alszik. Mivel én magam is kisgyermekes édesanya vagyok, tökéletesen megértem a hozzám forduló, tanulni vágyó kismamák helyzetét, igényeit.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
1 gyermek, aki most 4 éves

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
3 éves

29

30. Utasi-Peszlen Rita

A vállalkozás neve
Academy4MoMs

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél fiatalabb kezdő vállalkozás

Peszlen Rita
Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Kisgyermekes anyák képzésével és szakmaváltásával foglalkozunk. Célunk olyan piacképes tudást és szakmát biztosítani, mellyel részidős és rugalmas munkaidőben lehet elhelyezkedni.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
academy4moms.hu
facebook.com/academy4moms

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Kisfiam születését nehezen éltem meg, mély gödörbe kerültem. Fél éves korában vágtunk bele egy saját bölcsőde üzemeltetésébe, ezzel indult a vállalkozói létem. Azonban mindig is a HRes énem dolgozott. Egyre jobban éreztem, hogy a szakmai tudásomat, kapcsolati hálómat felhasználva szeretnék létrehozni egy olyan központot, ahol segíthetünk, támaszt nyújhatunk a kisgyermekeseknek, akik harcban állnak a munkaerőpiaci akadályokkal. Így született meg az Academy4MoMs.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
1,5-4 év közötti gyermekek anyukáit várjuk, akik szeretnének megismekedni egy új szakmával, készen állnak változtatni és tanulni. Képzés elvégzése után segítjük az elhelyezkedést is. Munkáltatókkal is kapcsolatban álluk, részükre gyermekprogramokat és táborokat biztosítunk, valamint szeretnénk ha a saját kisgyermekes munkavállalóiknak is egyre több rendezvényt és továbbképzést tartanának.

Miért érdemes rád szavazni?
Be szeretném bizonyítani, hogy mi NŐK, ANYÁK hasznos és értékes tagjai vagyunk a munkaerőpiacnak. Nem ismerjük a lehetetlent, megérdemeljük a lehetőségeket és az elismerést! Épp ezért hoztuk létre az első olyan képzési központját ahol csak a kisgyermekes anyákra koncetrálunk. Lehetőséget biztosítunk a tanulásra, új szakma megismerésére, segítjük az elhelyezkedést. Ami pedig nem mellékes, hogy a gyermek és az anya a képzések ideje alatt egy válaszfalnyi távolságra lehetnek egymástól.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Kisfiam Ádám 2,5 éves

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
1,5

30

31. Andok Zsuzsanna

A vállalkozás neve
AZDesign-Andok Zsuzsanna lakberendező

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Andok Zsuzsanna
Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Lakberendezéssel, belsőépítészeti tervezéssel foglalkozom. Megrendelőim részére egyedi, személyre szabott otthont, irodát, üzletet tervezek, segítek a kivitelezésben is.

A vállalkozás székhelye:
Tamási

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.azdesign.hu
facebook.com/AZDesignlakberendezes

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Informatikus mérnök és közgazdász végzettséggel először informatikai majd beszerzés területén helyezkedtem el. Többéves multinál eltöltött évek döbbentettek rá arra, hogy hiányzik a kézzel fogható alkotás öröme. Már a gyerekekkel otthon töltött évek során gondolkoztam merre tovább. A saját házunk tervezése és építése során jöttem rá, ez a nekem való szakma. 2013-ban végeztem lakberendezőként, emellett kertépítő vizsgát tettem. Először barátoknak, ismerősöknek terveztem otthont. Ma már az ország különböző részein vállalok tervezést, portfóliómban magánházak, nyaraló, iroda, üzlet is szerepel.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Egyedi és személyre szabott és funkcionális terek, helyiségek harmonikus megkomponálásában. Látványtervekkel, kiviteli tervekkel és akár költségkalkulációval kiszámítható a végeredmény.

Miért érdemes rád szavazni?
Magyarországon még gyerekcipőben jár a lakberendezés, viszont az igény egyre nagyobb a munkámra, mert a megrendelő számára jó és megtérülő befektetés. Elég megnézni az ingatlanhirdetéseket-nagy szükség van/lesz a tervezői munkámra 🙂

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
2 fiú, 7-10

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
2-5

31

32. Eötvös-Szolnok Judit

A vállalkozás neve
Mazsola-Fogyatékkal Élő Gyermekekért- Alapítvány

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Eötvös-Szolnok JuditMivel foglalkozik a vállalkozásod?
A fogyatékkal, autizmussal élő gyermekek és családjuk minél teljeskörűbb megsegítésével. Ehhez különböző programokat biztosítunk, elsősorban a saját helyünkön, a Mazsola Kuckóban,mint pl.fejlesztés, jóga, gyerekjóga, meseterápia, pszichodráma, táborok, rendezvények az integráció jegyében.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.mazsolakucko.hu
facebook.com/mazsolakuckoalapitvany

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
3 nem annyira mindennapi gyermek anyukájaként fogtam bele egy nem annyira mindennapi “vállalkozásba”, melynek alapköveit 2017-ben tettem le, a tényleges “munkát” pedig 2018-ban kezdtük el. Kislányom, Kitti 10 éves, Levente 7 éves és Bálint 5 éves. A fiúk egy nagyon ritka genetikai betegséggel születtek, az ATRX-szindrómával, mely következtében elsősorban értelmi fogyatékosok de a fejlődés egyéb területein is akadályozottak, egyikük hiperaktív és autisztikus tüneteik is vannak. Miután eljutottunk arra a pontra, hogy én is és a család is kis híján kifogytunk az erőből, amikor már teljes képtelenségnek tűnt összeszervezni a 3 gyerkőc programjait, a fejlesztéseket, azt mondtam, hogy akkor sem adjuk fel, akkor is megmutatjuk, hogy lehetséges teljes és boldog életet élni ilyen nem mindennapi gyermekekkel is. Létrehoztam egy alapítványt a ” Mazsola Alapítványt” (Mazsola- a Fogyatékkal Élő Gyermekekért Alapítvány) mely célja, hogy a hozzánk hasonló helyzetben lévő sorstársakat segítse. Szerettük volna úgy megoldani a problémánkat, hogy ezzel másoknak is segíthessünk. Ennek keretében létrehoztam egy támogató központot, ahol a családok komplex segítséget kaphatnak, mind a “sima” mind a “fordított” gyermekek és természetesen az őket nevelő szülők is. A kuckóban a fordított gyermekekkel szakemberek foglalkoznak, komplex, egyénre szabott fejlesztés formájában. Szeretnénk a testvéreknek is segítséget nyújtani, így nekik is vannak foglalkozások (gyermekjóga, művészetterápia, meseterápia, pszichodráma, stb..) mely segítségével lehetőségük lesz feldolgozni ezt a helyzetet, hogy ők nem mindennapi gyermekek testvérei. Továbbá fontosnak tartjuk azt, hogy legyen egy olyan hely ahol találkozhat a sima és a fordított gyermek is, ahol mindkettőjük számára van program. Nagy hangsúlyt fektetünk a társadalmi érzékenyítésre is. Végül, de nem utolsó sorban pedig a szülőknek is szeretnénk segítséget nyújtani ; gyakorlati tanácsokkal, illetve egyéb gyógymódokkal, egészség megőrző “technikákkal”, programokkal segíteni a mindennapokat. Legalább akkora hangsúlyt szeretnénk fektetni a szülők támogatására mint amennyit a fordított gyerkőcökére, hiszen nekünk szülőknek ugyanúgy formában kell lennünk, mint gyermekeinknek, ahhoz, hogy sokáig tudjuk őket támogatni, mert ez az ilyen gyerekek esetében egy életre szóló küldetés.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
A fogyatékkal, autizmussal élő gyermekek és családjuk minél teljeskörűbb megsegítésével. Ehhez különböző programokat biztosítunk, elsősorban a saját helyünkön, a Mazsola Kuckóban,mint pl. fejlesztés, jóga, gyerekjóga, meseterápia, pszichodráma, táborok, rendezvények az integráció jegyében.
Programjaink a fogyatékkal élő gyermekeknek: fejlesztés, táborok, rendezvények, a testvéreknek, sima gyerekeknek: gyerekjóga, meseterápia, pszichodráma, táborok, rendezvények az érzékenyítés jegyében
szülőknek: jóga, meseterápia, segítő beszélgetések, rendezvények

Miért érdemes rád szavazni?
Azt gondolom, hogy nagyon fontos és szinte egyedülálló dolgot csinálunk a Mazsola Alapítvánnyal. Egyre több különleges gyermek születik, egyre több a fejlesztőház is, de mi, szülők és a “sima” tesók szinte alig kapunk segítséget ehhez az élethosszig tartó, gyakran embert próbáló feladathoz. Nekem szerencsére megadatott, hogy mindig voltak és vannak mellettem fantasztikus segítők, támogat a családom, a férjem. Sajnos azonban ez nem mindenkinek adatik meg, pedig nagyon fontos lenne, hogy ezzel a nem mindennapi feladattal ne maradjunk egyedül.Többek között ezért is hoztam létre a Mazsola Alapítványt, a Mazsola Kuckó Támogató Központot, hogy az olyan családoknak is legyen segítség,program, közösség, akik mellett nincs egy ilyen támogató közeg. Ha engem támogatsz, úgy én még több ilyen családot, gyermeket tudok támogatni! 🙂

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
3 gyermekek van. 12, 9, 7 évesek

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
10, 7, 5

32

33. Hollenczerné Balogh Ilona

A vállalkozás neve
Mesés gyöngyök

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Hollenczerné Balogh IlonaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
A gyöngyfűzés alapjait tanítom meg a Mesés gyöngyök blogomon található képes leírásokkal, illetve videókkal. Azt is megmutatom, hogy az elkészített alkotásokkal hogyan lehet játszva tanulni a gyermekeddel. Ezt a kreatív tevékenységet összekapcsoltam a gyöngycsibés meséimmel is, amelyen keresztül a gyöngyfűzés szeretettével már ovis korban is megismerkedhetnek a gyerekek, így nyitottabbá válnak a gyöngyfűzésre és egyéb kreatív tevékenységekre is.

A vállalkozás székhelye:
Gyarmat

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.mesesgyongyok.hu
www.gyongycsibek.mesesgyongyok.hu
www.eszesede.mesesgyongyok.hu
bigyi-bogyobolt.hu
www.facebook.com/mesesgyongyok
www.facebook.com/groups
facebook.com/gyongycsibek
facebook.com/groups
facebook.com/eszesede

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
2014. kezdődött a vállalkozásom, azért mert az iskolámban már a 14 éve tartott gyöngyfűző szakköröm kicsit kinőtte magát. A sok éven át tapasztaltam, hogy milyen kiemelkedő a gyöngyfűzés képességfejlesztő hatása, ha „időben” találkoznak vele a kisebb gyermekek. A gyöngyfűzés nem csak mint kikapcsolódás, hanem fejlesztésként is rendkívüli hatású. Az ötleteim bemutatására legjobb lehetőség a blogírás, és a nemrégen elkezdett gyöngyfűző körút, amely során ovikba és iskolákba viszem el az ötleteimet, együtt fűzünk a gyerekekkel és a pedagógusokkal.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Vállalkozásom középpontjában a gyerekek vannak, így a blogomon gyöngyfűzési ötleteimmel, leírásaimmal segítek abban, hogy szüleik, vagy pedagógusaik megtaníthassák nekik a gyöngyfűzés alapjait. A gyöngyfűzésnek kiemelkedő a képességfejlesztő hatása, így könnyebbé válhat a gyereke számára a tanulás. Fejlődik az ujjak finommotorikája, könnyebben értik meg a szöveges tanulnivalókat, fejlődik a megfigyelőképessége, a logikája, mélyül a számfogalma, térlátása. A magatartásproblémákkal küzdő gyerekek is járnak hozzám gyöngyfűzésre. A gyöngyfűzés olyan összpontosítást igényel, hogy „elfelejtenek” fűzés közben „rosszalkodni”. A csoportjaim harmad része általában fiúk és gyakran kreatívabbak, mint a lányok.
A gyöngyfűzés korai megismerését alapozza meg a Gyöngycsibék és barátaik című mesekönyvem, amelyben különleges az illusztráció, mert gyöngyből készített állatkák fotói adják a mesék képeit. A történetek 5-9 éveseknek íródtak. Fontos a játszva tanulás, így a mesekönyvhöz kvízjátékok, memóriakártya, puzzle is készült. További terméket tervezek, pl. iskolásoknak gyöngycsibés füzeteket, hogy „mesés legyen” a matek órájuk, aztán egy társasjátékot a mese szereplőivel.

Miért érdemes rád szavazni?
Pedagógus vagyok és látom, hogy a gyerekek egyre több tanulási és magatartási problémával küzdenek tanulmányaik során. Az alkotás öröme a gyerekek számára is nagyon fontos, a gyöngyfűzés megtanításával olyan hobbit alapozhatsz meg gyermekednek, amely sok sikerélményhez juttatja, oldja a stresszt – ez nagyon fontos – és felnőttkorban akár főfoglalkozásává is válhat.
Az anya, vagy a gyermek által olvasott mese segít a fantázia, képzelőerő fejlesztésében. A mese nagyon fontos a gyerekek életében, de nem a videós változat! Mese nélkül nem élet az élet. Nincs mese, mesélni kell! 😉 Nálam a „gyöngyös” mese a nyerő! A gyöngyállatkáim történeteivel lopom be magamat a gyerekek szívébe, és ez csodálatos érzés. Aki gyöngyállatkás meséket hallgat, olvas, annak nagy esélye van arra, hogy megszereti a gyöngyfűzést és csodálatos hobbija lesz felnőtt korában. A mesém szereplői megfűzhetők, vagy megvásárolhatók, így a gyerekek újra játszhatják, mesélhetik a gyöngycsibés meséket, vagy újakat találhatnak ki, és gyakran saját örömeiket, bánataikat is elmesélik velük. Az álmom, hogy nagyon sok kisgyereket fogok a meséimmel elvarázsolni, így sokuknak lehet majd „mesés gyöngyélete” 😉
Szeretném, ha Te is támogatnád a terveimet, hogy minél több gyereknek, felnőttnek „Legyen mesés gyöngyélete!

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
29 éves fiam és 27 éves lányom, ő a grafikusom

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
24 és 22 évesek

33

34. Szabóné Papp Emőke

A vállalkozás neve
Fittanyuka Kft.

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Szabóné Papp EmőkeMivel foglalkozik a vállalkozásod?
“Ami finom az most már egészséges is!” Olyan ételeket készítünk helyben fogyasztásra és házhoz szállítással is amelyek segítik a szervezet öngyógyító folyamatait aktiválni. Az ételek kívül a “mentes” sütemények és torták széles választékát készítjük. Továbbá célcsoportjaink: Ételérzékenyek, vegánok, tudatos táplálkozók, fogyókúrázok, cukorbetegek.

A vállalkozás székhelye:
Szeged

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.fittanyuka.hu
facebook.com/fittanyuka
facebook.com/fittanyukamenusutibar

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Blogot (Egészséges receptek nemcsak anyukáknak) vezettem vegán, mentes recepteket alkottam hobby szinten (mai napig használjuk ezeket a recepteket), 2011-ben kft.-t (Fittanyuka kft.) alapítottam, mert elkezdtem életmód tanácsadással foglalkozni, főző tanfolyamokat tartani, életmódtáborokat. A vendéglátás felé pedig a mentes torták rendelésre készítése vitt (amelyeket kezdetben én készítettem, ma már van ügyes kezű cukrászunk), a piackutatásom szerint nemcsak édességre hanem ételekre is igény volt. Létrehoztam a Fittanyuka konyháját és a webcukrászdánkat 2013-ban. Ekkor még csak ételeket, napi menüt szállítottunk házhoz és süteményeket készítettünk rendelésre. 2015-ben pont a második gyerekem születésekor vágtam bele egy új hely létrehozásába ahol már vendégeket is tudtunk fogadni ételek, sütemények helyben fogyasztására, közben a házhoz szállítás maradt. Ilyen formában a vállalkozásom már négy éve működik.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Azoknak az embereknek segítünk akik valamilyen étel intolarenciában szenvednek, fogyni szeretnének, vagy csak szeretnének, tisztán, bázikusan táplálkozni. Velünk nem kell lemondaniuk a jó ízekről a finom falatokról.

Miért érdemes rád szavazni?
Szeretnék elismerést kapni hasonló cipőben lévő anyukáktól, ugyanis sokszor érzem nehéznek: a vállalkozói létet összeilleszteni a családanya léttel. Vannak hullámvölgyeim és szeretnék megerősítést, biztatást kapni, mert szeretném folytatni, tovább csinálni a vállalkozásom.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Kislányom 12 éves, kisfiam 3 éves és 9 hónapos.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
8 és 0 éves (1 hónapos)

34

35. Touron Georgina

A vállalkozás neve
Macaron-sziget

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Touron GeorginaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Macaron tanfolyamok online, és webshop

A vállalkozás székhelye:
Génissieux

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.macaron-sziget.hu
facebook.com/Macaronsziget

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Valamivel több, mint 1 éve lett a hobbimból vállalkozás. A macaron sütés öröme hajtott, és az, hogy minél több sütni vágyónak is sikerélménye legyen.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
“Franciaországban élek, és itt tanultam meg, hogy mi is a macaron valódi titka. Ezt a tudást igyekszem 120%-ban átadni online macaron tanfolyamok formájában. Emellett a webshopban francia alapanyagok segítségével fokozhatják a macaron sütés élményét a macaron szerelmesei! :)”

Miért érdemes rád szavazni?
Az embernek mindig jól esik egy-egy pozitív visszaigazolás, hogy izgalmas amivel foglalkozik. Szóval hálásan köszönöm ha valaki rám szavaz! 🙂

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Kettő gyermek, 2 és fél éves ill. 4 éves.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
3 éves és 18 hónapos

35

36. Nyéki Márta

A vállalkozás neve
Mesélő Jelek™ Babajelbeszéd Program

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Nyéki MártaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Kisbabás családoknak, azon belül főleg az édesanyáknak segítünk abban, hogy hatékonyabban megértsék gyermeküket már jóval a beszéd előtt. Ezen kívül fontos része programunknak a mozdulatokkal, babajelekkel történő közös mondókázás, éneklés a babákkal. Ezekhez kínálunk foglalkozásokat, és komplex szakmai oktató csomagot az otthoni játékoz, tanuláshoz.

A vállalkozás székhelye:
Győr

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.meselojelek.hu
facebook.com/meselojelek
instagram.com/meselojelek

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Még nem volt gyermekem, de az unokaöcsém által megismerkedhettem egy fantasztikusan jól és hatékonyan működő, játékos módszerrel, a babajelbeszéddel. Akkor megfogalmazódott bennem, hogy ezzel szeretnék segíteni minél több családnak, édesanyának, hogy egyszerűbben megérthessék gyermeküket a beszéd előtti időszakban. Innen indult a Mesélő Jelek™ története, rengeteg kutatómunka, szakmai utánajárás, és tervezés után. Azóta persze a kislányommal is átélhettük a csodát, azt a színes és hatékony kommunikációt, már jóval a beszéd előtt.
Szakmai munkámat, pedagógiai tanulmányaimat pedig többek közt jelenlegi gyógypedagógiai tanulmányokkal fejlesztem, hogy még több és szakmaibb ismereteket adhassak át a szülőknek.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
– 8 éve segítjük a kisbabás szülőket azon az úton, hogy játékosan fejlesztő foglalatossággal tölthessék meg mindennapjaikat gyermekükkel.
– A babajelbeszéd módszerrel és a kiegészítő zenékkel, mondókákkal egy komplex szakmai programot tudunk átadni. Játékos, zenés, mondókás csoportos foglalkozásokon, tanfolyamokon adjuk át a módszertant, és a hozzá kapcsolódó tudást.
– A babajelbeszéd nem csak a gyermek kommunikációjára, beszédfejlődésére, kognitív képességeire, kreativitására, és személyiségére hat pozitívan. Ugyanilyen lényeges a baba-szülő kapcsolat, egészséges és harmonikus kötődés kialakulása (válaszkész, kötődő nevelés elveit támogatva), és nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb baba.
Mivel a beszélni még nem tudó gyermek átéli azt a sikerélményt, hogy megértik, és ki tudja fejezni akaratát, szükségleteit, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb személyiség kialakulását támogatjuk. Valamint ez által motiváltabb lesz a magasabb szintű kommunikációra, a beszédre.
– Már 9 színes, gyakorlatiasa oktató termékünk (könyvek, DVD-k, zenei anyagok, plakát) is rendelkezésre áll, melyek egy komplex szakmai oktató csomagot képeznek a babajelbeszéd elsajátításához. Alapja a “Babajelbeszéd – hatékony kommunikáció már a beszéd előtt” könyvem, és az épp most készülő hiánypótló gyakorlati útmutató és munkafüzet a babajelbeszéd hatékony elsajátításához. Ötletadó Mondókás könyvünket és DVD-t is minden kisbabás szülő haszonnal forgatja, merít ötletet belőlük otthonra. ”

Miért érdemes rád szavazni?
Az emberek közti kommunikáció alapvető, és nélkülözhetetlen az egészséges emberi kapcsolatok kialakulásához. Fontos, hogy a gyermekeinket már a születéstől támogassuk abban, hogy minél színesebben, és hatékonyabban ki tudják fejezni érzelmeiket, akaratukat, és szükségleteiket.
Olyan egyszerű és játékos programot kínálunk, mellyel a gyermekeinket nem csak a babajelelésre tanítjuk, hanem hosszútávú előnyökre (értelmi, érzelmi intelligencia, személyiség, kreativitás, logika, stb.) tesznek szert, mely elkíséri őket életük további részében is. Köszönjük, ha te is támogatod ezt a fontos küldetést.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy kislányom van, Maja, 5 éves lesz.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Még nem volt gyermekem

36

37. Komáromi Krisztina

A vállalkozás neve
Plush&Bag – Ülj a táskádra!

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Komáromi KrisztinaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Egyedi kézzel készített, pléddé nyitható táska. Ülj a táskádra, bárhol bármikor.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
plushandbag-webshop-hu.webnode.hu
facebook.com/PlushBag-ulj-a-taskadra

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Fiatal, két gyermekes édesanyaként gyermekeim kényelme mindig fontos volt. A közösen töltött idő alatt számos olyan helyzet adódott, hogy egy megfelelő tiszta és komfortos fekvő/ülő felületre volt szükségem gyermekeim számára. A Plush&Bag táskák megoldást kínálnak a hétköznapi helyzetekre. Egyszerűen szétnyitva a Plush&Bag táskák pléddé alakíthatóak amely prémium anyagának köszönhetően kényelmes pihenést biztosít akár az egész családnak.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Ez a termék önmagában egyedülálló! Kényelmes, praktikus. Megkönnyíti és kellemesebbé teszi a sétákat kirándulásokat. Nem szükséges plédet vinni, hiszen a Plush&Bag táskával ez helyettesíthető! Mindegy, hogy erdőbe megyünk vagy tengerpartra. Gyermekkel vagy gyermek nélkül, esetleg kutyával! A táskák többféle kivitelének (hátizsák, strandtáska, sporttáska, kutyatáska, pikniktáska, pelenkázótáska vagy autóba való szerszámos táska) köszönhetően ez könnyedén megoldható!

Miért érdemes rád szavazni?
Szeretném ha minél többen megismernének egy olyan terméket, ami biztos, hogy mindenkinek jól jöhet! Légy részese egy egyedülálló, magyar Startup termék győzelmének!

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
2 gyermekem van. 6 és 7 évesek.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
2 és 4 évesek voltak

37

38. Wéber Anikó (NaNa).

A vállalkozás neve
Csajok a motoron – közösségi és hírportál motoros nőknek

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Wéber Anikó (NaNa)Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Olyan interaktív hírportál motoros nők számára, ahol megtalálnak minden információt, ha motorozni szeretnének, illetve ha már motoroznak, akkor társakat találhatnak a túrákhoz, programokhoz, és webáruházunkban megvásárolhatják a motorozáshoz szükséges felszereléseket is.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
csajokamotoron.hu
csamshop.hu
csamclub.hu
facebook.com/csajokamotoron
instagram.com/csajokamotoron
twitter.com/csajokamotoron
youtube.com/csajokamotoron

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
kb. 1995-ben aerobic oktatóként az egyéni vállalkozói engedély kiváltása tűnt a legpraktikusabb megoldásnak. Pár év múlva megalakítottam a Bt-m,és azóta már többféle tevékenységet folytattam ebben a vállalkozási formában.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
A hírportálunkon a látogatók informálódhatnak az aktuális eseményekről, a szezonnak megfelelő motoros teendőkről, vezetéstechnikai tudnivalókról, illetve más nők történeteiből szerezhetnek bátorságot a motorozáshoz. Fórumunkon egymás között megoszthatják személyes tapasztalataikat illetve szervezhetnek programokat, írhatnak blogot, webáruházunkban pedig elsősorban a motoros nők számára gyűjtjük egybe a motoros felszereléseket, ruházati és ajándéktárgyakat.

Miért érdemes rád szavazni?
Magyarországon egyedülálló a vállalkozásom, hiszen a sok motoros portál és motoros magazin mellett a csajokamotoron.hu az egyetlen, amely kifejezetten a motoros nőknek szól. Az elmúlt 13 év alatt rengetegen merítettek erőt írásainkból és vágtak bele ebbe a csodálatos hobbiba akár férfi segítség nélkül. A fórumunknak köszönhetően szoros barátságok köttettek, és mára sikerült elérni azt, hogy már nem néznek furán az emberek, ha egy motoros nőt látnak az úton. Azt gondolom, kitartó munkámnak is nagyban köszönhető, hogy már a hazai kereskedések is odafigyelnek, hogy legyen állandó kínálatuk motoros nők számára készült ruházatból, és hogy a motoros iskolák egyre nagyobb számában érhető el olyan tanulómotor, amin a kisebb növésű hölgyek is biztonságosan megtanulhatják a motorozás fortélyait.
Nekem hiányozna, ha nem lenne a csajokamotoron.hu.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
a kislányom 4,5 éves, a kisfiam 6,5

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Még nem voltak gyerekeim

38

39. Árvai-Simonyi Ágnes

A vállalkozás neve
Kedves Pöttyös Kézműves Kávézó és AgnesSdesign

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Árvai-Simonyi ÁgnesMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Kézművesként színes, vidám, egyedi, olykor vintage, de mindig praktikus és kedves ajándékokat, lakásdekorációkat készítek.
A kávézóval egy egészen újszerű, máshol eddig nem látott vállalkozást hoztam létre. A kávézónk tele van olyan apró részletekkel, melyek feltöltik a lelket, miközben összefogtam a környékbeli kézműves anyukákat, hogy helyet biztosítsak a termékeiknek, különleges kávékat és házi sütiket kínálunk, közösségi tér vagyunk, workshop helyszín, de az én műhelyem is itt található, így a vendégek láthatják, hogy hogyan készülnek a polcra kerülő ajándékok. Szervezőként táborokat, szülinapi zsúrokat, foglalkozásokat tartok kicsiknek és nagyoknak.

A vállalkozás székhelye:
Mezőkövesd

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.kedvespottyos.blogspot.com
facebook.com/kedvespottyos

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Nem terveztem, hogy vállalkozó leszek, de az élet erre az útra sodort. Ha már így alakult, akkor igyekeztem kihozni a maximumot, beleadni mindent, ami én vagyok és közben figyeltem az igényeket is. Itt lehetek alkotó, szervező, vendéglátó, “ajándékügynök”, lakberendező és minden, amiben kifejezhetem a kreativitásomat. 3,5 éve már, hogy megnyitottam a Kedves Pöttyöst és 6 éve már, hogy alkotok, mindkettő szerelem a javából.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Célom, hogy támogassam a magyar kézműves anyukákat, mert látom, tudom,hogy mennyi munka van egy-egy alkotásban. Kicsi boltomban közel 10 anyuka termékei, alkotásai vásárolhatóak meg, rendelhetőek, de akár foglalkozásokat is tarthatnak nálunk, miközben ismertebbek, népszerűbbek lettek.
Célom, hogy a Pötyi egy olyan hely lehessen, ahova mindig jó betérni, ahol mindig van mit felfedezni, megszeretni, kicsit megszökni a szürke hétköznapokból. Olyan eseményeket, programoknak helyet adni, melyekkel boldog emlékeket adhatunk. Közösségi tér lettünk, ahová minden korosztály szívesen visszatér. Itt lehet kávézni, sütizni, kézműves ajándékokat vásárolni, belesni a műhelyembe, programokon részt venni.
Célom a szabadidő hasznos és kreatív eltöltése, ezért táborokat, zsúrokat, foglalkozásokat tartok, szervezek.
De néha csak abban segítünk, hogy a hozzánk betérő vendégek kicsit kikapcsolódnak, megpihennek, pozitív energiákkal töltődnek.

Miért érdemes rád szavazni?
A Kedves Pöttyös Kézműves Kávézóval valami igazán különlegeset, egyedit hoztam létre. Nem láttam vagy hallottam hasonló koncepcióról: nálunk egy helyen megtalálható a kávézó házi süteményekkel, kézműves ajándék bolt, AgnesSdesign műhelyem, közösségi tér, játszó sarok és mindez egy igazán különleges környezetben. Amire igazán büszke vagyok, az az, amikor látom a vendégeink arcát, ahogy elvesznek a részletekben, rácsodálkoznak a kézzel és szeretettel készült alkotásokra és elmondják, hogy milyen jó lenne, ha minden városban lenne egy ilyen léleksimogató hely. Fontos számomra, hogy felhívjam a figyelmet a kézművesek munkáira, arra, hogy mennyire különlegesek, egyediek, minőségiek és mennyi munka van egy-egy darabban.
A foglalkozásaimmal kreatív kikapcsolódást biztosítok kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Két vállalkozást vezetek egyedül, alkalmi segítséggel, miközben nevelgetem a lányokat is, ami nem egy egyszerű feladat, de a férjem, a családom és a barátaim támogatására mindig számíthatok. Megrendelésre, polcra is készítem az ajándékokat, miközben kiszolgálok, kávét főzök, mosogatok, zsúrt tartok, táborokat szervezek és vezetek vagy épp felmosok, ablakot pucolok. Sok feladatom van, de úgy érzem, hogy itt megmutathatok mindent, amit szépnek és jónak gondolok.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
két lányom van, 11,5 és 7 évesek.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Az AgnesSdesignt a kisebbik lányom születése után indítottam, még nem volt 1 éves. Olyan jó kislány volt, hogy unatkoztam és elkezdtem dekupázsolni. Ahogy elkezdtem, úgy szinte azonnal jöttek is a rendelések. A Kedves Pöttyös Kézműves Kávézó nyitásakor a nagyobbik lánykám 8, a kisebbik 3 éves volt.

39

40. Gubányi-Prokec Nelly

A vállalkozás neve
Denelys

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Gubányi-Prokec NellyMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Natúrkozmetikumokat gyártok, illetve bio illóolajokat és aromadiffúzorokat árulok.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.denelys.com
facebook.com/denelyscosmetics
instagram.com/denelyscosmetics

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Már kislánykoromban imádtam barangolni a párizsi parfümériákban, később meg is tanultam kencéket készíteni, de sokáig ezt csak hobbiként űztem. 10 év jogi karrier és a kislányom születése után, valami újra, autentikusabbra, ember- és természetközelibb dologra vágytam. A Franciaországban töltött 26 év, életem új szakasza anyaként és a kozmetikumok iránti szerelem inspirált arra, hogy megalkossam saját kozmetikummárkámat, amelyet egyértelműen szülőhazám Franciaország, és a könnyed, sikkes, természetes francia női szépség ihletett. Két év tervezgetés és termékfejlesztés után, hallgatva a belső hangomra (és a férjem támogató szavaira :)) 2017. decemberében indítottam el a Denelys márkát.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
A Denelys azoknak a nőknek szól, akik nyitottak a természetes, tiszta szépségápolás iránt, de nem akarnak lemondani a kifinomult illatokról, az elegáns termékekről és persze a látványos hatásról sem.
A natúrkozmetikumokról ugyanis sokan a “zöld”, “gyógynövényes” illatra és a kevésbé elegáns kinézetű kozmetikumra asszociálnak. A termékeim fejlesztésekor nem akartam kompromisszumot: hiszem azt, hogy egy 100%-ban természetes kozmetikum lehet egyben kíméletes a bőrre és a természetre, extra hatékony, mindemellett kellemes és illatos, és még az elegáns csomagolásról sem kell lemondanunk. Az illatok megalkotásában egy parfümőrrel dolgozom együtt.
A Denelys másik titka és egyben egyedisége az, hogy minden egyes termék megálmodásakor a „Slow Cosmétique” mozgalom alappilléreit tartom szem előtt: hiszem, hogy a szépségápolásnak létezik egy tudatosabb, bölcsebb, lassúbb módja, beválthatatlan ígéretek nélkül, tiszta BIO összetevőkkel, rövid formulákkal. Büszke vagyok rá, hogy hosszú hónapok kemény munkája eredményeként a Denelys termékek elnyerték a Slow Cosmétique magasrangú nemzetközi minősítést! Jelenleg Magyarországon a Denelysen kívül csak egy cég rendelkezik ezzel a minősítéssel.

Miért érdemes rád szavazni?
A Denelys mindazt képviseli, amit szeretek és amiben hiszek: elegancia, öntisztelet, tudatosság, a természet iránti alázat és a harmónia megteremtése. Termékeim a természetes és kifinomult bőrápolás iránti elkötelezettségem gyümölcsei, melyek nemcsak gyönyörűvé varázsolják a bőrt, de felébresztik az érzékeket is, az aromaterápiás illatoknak köszönhetően. A testápolási termékek után, jelenleg az arcápolási termékeimet fejlesztem.
Lehet-e egyszerre valami francia életérzést sugalló, természetes, környezettudatos és egészséges? A kérdésre a választ a Denelys termékei adják meg, amelyek 100 %-ig bio alapanyagokból készült francia-magyar slow kozmetikumok. A természet erejével segítenek a szépségünk és fiatalságunk megőrzésében, francia módra.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy 4,5 éves kislányom van.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Kislányom a tervezési munkálatok megkezdésekor 1,5 éves, a vállalkozás elindításakor 3,5 éves volt.

40

41. Rimbás Enikő

A vállalkozás neve
MintaPrint Nyomtatókellék Szaküzlet és Webáruház

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Rimbás EnikőMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Prémium minőségű utángyártott és eredeti nyomtatókellékekkel, ill. lakossági és professzionális nyomtatók forgalmazásával.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.mintaprint.hu
facebook.com/mintaprint
instagram.com/mintaprint

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Szerettem volna megteremteni magamnak, magunknak a legcsaládiasabb, legjobb munkahelyet. Jelentem, sikerült! 😀

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Ha új nyomtatóra van szükséged, nyomtatási szokásaid feltérképezése után segítek kiválasztani neked a legeslegszemélyreszabottabbat. Ha nyomtatókellékre van szükséged, nálunk a te lézertonered, tintapatronod készleten van, azonnal megvásárolhatod.

Miért érdemes rád szavazni?
Mert mi vagyunk Magyarország legcsaládiasabb nyomtatókellék szaküzlete (nemcsak szerintünk). 🙂

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Három. Tíz, nyolc és nyolc évesek.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
A vállalkozásom 13 éves, a gyerekek időközben születtek. Most 10, 8 és 8 évesek.

41

42. Venczel Brigitta

A vállalkozás neve
Hovefa Nyílászáró Szaküzlet

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Venczel BrigittaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Fa- és műanyag nyílászárók és árnyékolástechnikai termékek (szúnyogháló, redőny, zsalúzia, roletta, reluxa, szalagfüggöny, stb.) forgalmazása, szerelése, egyes termékek gyártása.

A vállalkozás székhelye:
Makó

A vállalkozás honlapja/blogja:
facebook.com/hovefanyilaszaroszakuzlet

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
A történetem talán nem tipikus: szuper “nyugdíjas” állásom volt egy német cégnél, majd egyik napról a másikra jött egy felismerés, a cég bezárja ezt az üzemegységet…
Párommal együtt veszítettük el a biztos jövő reményét és mindeközben érkezett a kis csodánk: Panni! Majd a véletlenek sorozata által párom nyílászáró beépítőként helyezkedett el és az esti beszélgetések során nekem is felkeltették a termékek az érdeklődésemet. Így gondoltunk egy merészet és belevágtunk, megnyitottuk üzletünket 2006.11.16-án Makó belvárosában. – Hovefa Nyílászáró Szaküzlet.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Bízom benne, hogy a lehető legjobb választás meghozatalában ügyfeleink igényeinek felmérése által, mindezt megfűszerezve szakmai tapasztalatunkkal, hogy ezáltal mind energetikai, mind esztétikai és anyagi szempontból az ideális döntést hozzák meg. Termékeink által házak, lakások, közintézmények, környezetünk megújulásának, megszépülésének lehetünk részesei, mely mind ügyfeleink, mind környezetük és természetesen számunkra is kellemes érzést nyújt! Nem utolsó sorban nagyon fontosnak tartom az energiatudatosságot, melynek megteremtésében és megtartásában is tudunk segíteni.
Nagy örömünkre a fenti témában évek óta van lehetőség magánszemélyeknek is államilag támogatott pályázatokon részt venni, melyek teljeskörű ügyintézését cégünk vállalja.

Miért érdemes rád szavazni?
Győzd meg a szavazóközönséget, hogy te vagy a legjobb:) Én vagyok?!?!?! – ezt nem tudom …
De azt igen, hogy egy “kényszer” munkaváltásból igazi szerelem lett a munkám, ami egyben a hobbim is! Bevallom, mint minden szerelem, ez is járt nagy örömökkel, megható pillanatokkal, néha bánattal és nem kis nehézségekkel is. Az elmúlt 12 évben annyi pozitív dologban részesültem vállalkozásom által, hogy arra az itt adott hely kevés lenne, hogy megosszam Veletek! Nagyon-nagyon sok kedvességet és feltétel nélküli bizalmat kaptam immáron több ezer ügyfelünktől, munkám által igaz barátokat, értékes kapcsolatokat és kedves Kollégákat! És ahhoz, hogy mindezt megoszthassam Veletek, nagyon büszkén mondhatom, hogy nem csak a magam sikerének tudható, hanem azoknak, akiknek hálával tartozom: a Családomnak, szakmai oldalon pedig a volt és jelenlegi Kollégáimnak!!!
Összegezve tehát azt mondom, nem tudom, ki a legjobb, de azt tudom, hogy én a LEGJOBB helyen vagyok! 🙂 🙂
Hiszem, hogy: “Véletlenek nem léteznek, csodák pedig vannak!” – ha Te is így gondolod, szavazz rám! Köszönöm! 🙂

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
1 kislányom van, aki 13 éves.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
1 éves volt a kislányom

42

43. Szöllősi Anna

A vállalkozás neve
Annás kertje

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Szöllősi AnnaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Növénnyel festek fonalat, selymet, kötött és horgolt holmikat tervezek, és mindezekről könyveket is írok.

A vállalkozás székhelye:
Etyek

A vállalkozás honlapja/blogja:
annaskertje.blogspot.com
facebook.com/Annas-kertje
instagram.com/annaskertje
annas-kertje.soldigo.com

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Sok-sok éve kötöttem, horgoltam már, közben a növényi festésbe is beleszerettem, és 3 évvel ezelőtt egyszerűen úgy éreztem, meg kell valósítanom az álmaimat, hogy ne 90 évesen bánkódjak majd, hogy meg sem próbáltam…

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Felfedezni a természet egyik csodáját, a növényi festést. Természetbarát módon, a fenntartható divat szempontjai szerint festem a fonalaimat, ezekből egyedi pulcsik, kendők, sálak, sapkák készíthetők. A növényi festést tanítom is, hogy aki szeretné, megfesthesse a saját színkombinációját.

Miért érdemes rád szavazni?
Mert boldog vagyok, amikor másoknak ihletet, ötletet adhatok 🙂

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
A lányom 15 éves, a fiam 17.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
12 és 14

43

44. Török Szilvi

A vállalkozás neve
Török Szilvi Varázslatos Pecsétjei

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Török Szilvi
Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Pedagógus pecséteket készítünk, amivel motiválni lehet a gyerekeket.

A vállalkozás székhelye:
Piliscsaba

A vállalkozás honlapja/blogja:
shop.torokszilvi.com
facebook.com/ToSzi
instagram.com/tszoszi

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Tavaly májusban nem találtam a tanító néninek ötletes, szellemes, inspiráló pecsétet év végén. Gondoltam, hogyha nincs ilyen, majd én elkészítem, és azóta nincs megállás.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Folyamatosan azon töröm a fejem, hogyan lehet az iskolát vonzó hellyé tenni, hogy öröm legyen iskolába járni gyermeknek, tanárnak egyaránt. Az egymás iránti odafigyelés ennek fontos feltétele. A dícséret, vagy valamilyen motiváló üzenet, pedig szárnyakat tud adni a diákoknak, erről szólnak a pedagógus pecsétjeim.

Miért érdemes rád szavazni?
Panasz helyett tanuljunk meg örülni. Mutassuk meg, hogy a “magyar” alapvetően egy vidám nép. Legyünk büszkék magunkra, és ezt minél korábban kezdjük, annál könnyebb lesz kilábalni ” a balsors, akit régen tép…” állapotból.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Négy gyermekem van. 14, 12, 11 és 6 évesek.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
5 éves, 10 éves, 11 éves és 13 éves

44

45. Kiss-Tarsoly Petra

A vállalkozás neve
BabyMandarin

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Kiss-Tarsoly PetraMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Családi összeöltözős szetteket tervezünk és készítünk!

A vállalkozás székhelye:
Debrecen

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.babymandarin.hu
facebook.com/babymandarinbabaruha

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
2016 -ban, mert saját magam szerettem volna az időmet beosztani, az akkori munkahelyem időbeosztása nem volt családbarát.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Ruha tervezéssel és készítéssel foglalkozunk, a vásárlóim saját elképzeléseit is megvalósítjuk. Így kiélhetik kreativitásukat és közben igazán egyediek lesznek az általunk készített ruhákat hordva, összeöltözve a család tagjai.

Miért érdemes rád szavazni?
Szavazz ránk, mert értéket teremtünk, alkotunk és mindezt szívvel és szeretettel csináljuk!

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy 4 és fél éves kislányom van.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
2

45

46. Zentai Kata

A vállalkozás neve
Beszélő Babakezek babajelbeszéd-tanfolyamok

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Zentai KataMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Szülőknek és babáiknak tartunk babajelbeszéd-tanfolyamokat a korai kommunikáció segítéséért, a szülő-gyerek kötelék erősítéséért.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.babakezek.hu
facebook.com/babakezek
youtube.com/babakezek

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Bölcsész pálya után a fiam születése hozott fordulatot az életemben, akkor ismerkedtem meg a babajelbeszéddel. Lenyűgözött, hogy a jelek segítségével bepillanthattam a beszélni még nem tudó babám gondolataiba.
Ez a módszer akkor még szinte ismeretlen volt Magyarországon, nem is létezett babajelbeszéd-tanfolyam. Sőt, még a „babajelbeszéd” szót sem használták.
Elkezdem felkutatni a téma tudományos hátterét, megtanultam a magyar jelnyelvet és nemzetközi babajelbeszéd-oktatói képesítést is szereztem.
Saját programot dolgoztam ki és már több mint 10 éve (2008) tartok babajelbeszéd-tanfolyamokat Beszélő Babakezek néven. Már oktatópartnereim is tartanak Beszélő Babakezek tanfolyamokat országszerte.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
A szülők óriási segítségnek és jó játéknak tartják, hogy már a beszéd megindulása előtt is egyszerű kézjelekkel tudnak kommunikálni a babájukkal. A babajelbeszéd mindkét részről segíti a megértést. A jelelő babák általában nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak.
A szülők azért választják a Beszélő Babakezek tanfolyamot, mert szeretnék minél jobban és a lehető leghamarabb megérteni gyermeküket. Így segítséget tudnak nyújtani akár a beszélni még nem tudó babának is, hogy kifejezhesse igényeit, gondolatait. Néhányan viszont azért jönnek, mert tudják, hogy ez a módszer segíti a beszédfejlődést, a kreatív gondolkodást is.
„Óriási segítség”
„Ha nem jelelnénk, lemaradnánk korai felfedezéseiről”
„A hiszik a tizedére csökkentek”
„Többet megértünk egymásból” – mesélik a szülők.

Miért érdemes rád szavazni?
SZENVEDÉLY
Szenvedélyemmé vált a babajelbeszéd oktatása, segíteni a szülőket abban, hogy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatot teremtsenek babáikkal.
SZAKÉRTELEM
A legrégebb óta, folyamatosan és folyamatosan sok tanfolyamot tartok. A jóval több, mint ezer tanítvány nagy szakmai tapasztalatot hozott. A témában oktatópartnereimmel kutatást is folytatunk.
JÁTÉK a FÓKUSZBAN
A Beszélő Babakezek program egyedisége, hogy a haladó tanfolyamokon a babákat és a kisgyermekeket koruknak megfelelő játékokkal ragadjuk meg, hiszen a játékokon keresztül sajátít el a legtöbbet a legkisebb korosztály.
BABAKEZEK KÖZÖSSÉG
Az elégedett szülők többször is visszatérnek. Számukra már nemcsak a foglalkozások jelentik az értéket, hanem a Beszélő Babakezek közösséghez való tartozás is. Ez egy nyitott, kötődő nevelés iránt érzékeny szülői közösség.
INKLUZÍV CSOPORTOK
„A Beszélő Babakezek tanfolyamok nem csak a kommunikációt és a szülő-gyerek kapcsolatot támogatják. A befogadó közösség a társadalmi beilleszkedést is segíti.” – kaptam sokszor az elismerést.
Valóban, a tanfolyamokra ugyan elsősorban a tipikus fejlődésű gyermekekkel járnak, de tanfolyamonként egy-egy sajátos nevelési igényű gyermek is részt szokott venni. Így vált gyakorlattá nálunk a megvalósult inkluzió.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
egy fiam

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Másfél éves

46

47. Máté Brigitta

A vállalkozás neve
Lépcsőfok

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Máté BrigittaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Szövegírással, marketinggel, stratégia alkotással, lektorálással, kommunikációs tanácsadással. Mindezt emberközpontúan, fokról-fokra. A mottóm is ez: Siker és fejlődés fokról-fokra.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
lepcsofok.com
facebook.com/lepcsofok
facebook.com/groups/fokrolfokra
facebook.com/groups

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Már 2014 óta létezik a weboldalam, ám szövegírással 2011 óta foglalkozom. A vállalkozásom 2018-ban indult el, addig gyermekem mellett, és részmunkaidős munkáim mellett tevékenykedtem. Mindig is az írással való foglalkozás volt a vágyam, a lányom érkezése indított el igazán ezen az úton, amely hozzám illő, és ebben tudok szívvel-lélekkel segíteni én magam is másoknak. Jó hosszú utat jártam be azóta, amelyek mind-mind engem is tanítottak, ezen tapasztalataim segítségével tudok szintén segíteni, hogy másoknak gördülékenyebben menjen/mehessen.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Célom, hogy a következő fokra tudjon lépni az, aki hozzám fordul, akár írásbeli, akár szóbeli, akár vállalatindítási gondokkal küszködik. Felhívom figyelmét értékeire, erősségeire, és segítek fejleszteni hiányosságait, fokról-fokra. Nem kell, hogy feltétlen nehezen menjen. Nagyon fontos számomra, hogy mindenki sikert éljen meg, abban, amiben hozzám fordul, és egyúttal tovább tudjon fejlődni. Azt gondolom, hogy mindez apránként tud megvalósulni, amihez a szakmai tudásomon túl a személyes élet-, és munkatapasztalatom is hozzájárul. E mellett képes vagyok felfedezni az értéket másokban, és ezt átadni ügyfeleimnek.

Miért érdemes rád szavazni?
Végtelenül hiszek mindenkiben, aki hozzám fordul, mindegy mit tanult/gondolt eddig, megtalálom azt, amivel át tudom lendíteni a korábbi nehézségein, és onnan segítek a következő fokra lépni, legyen az kommunikáció, vagy a vállalkozásban, stratégiában, marketingben felmerült probléma. Sokszor szeretnénk mindent egyszerre megvalósítani, ám szerintem ez jóval alaposabb, és sikeresebb, ha fokról-fokra történik.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy lányom van, Emma, aki 8 éves.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
4

47

48. Erős Beáta

A vállalkozás neve
Mondókák, gyermekversek, dalok

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Erős BeátaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
A Mondókák, gyermekversek, dalok egy egyedülálló gyűjtemény. Jelenleg az oldalon több, mint 1900 vers, mondóka és dalocska található 28 témakörre bontva.
Az oldal elsősorban a 0-7 éves korosztálynak szól, illetve Szüleiknek, Nagyszüleiknek és a velük foglalkozó Pedagógusaiknak nyújt segítséget.
Igyekszem az oldal által olyan tartalmakat megosztani, amelyek szebbé, jobbá, vidámabbá teszik a gyerekek mindennapjait.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
facebook.com/Mondokak

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Az ötlet akkor született meg, amikor a kislányom néhány hónapos volt. Sehol nem találtam olyan oldalt az interneten, ahol kifejezetten kisbabáknak szóló mondókák, versek vannak.
Különféle oldalak 4-5 versikét kínáltak, de jobbára más jellegű versekkel vegyítve. Hosszas keresgélés után megszületett az ötlet, hogy megpróbálom összegyűjteni ezeket a verseket.
Később merült fel bennem, hogy egy olyan gyűjteményt készítsek, ahol a versek rendszerezve vannak, és óvó néniként szerettem volna az óvodás korosztálynak is kedvezni, minél több szülővel, nagyszülővel megismertetni őket.
A versek gyűjtése viszonylag könnyen ment, hiszen óvó néniként már rendelkeztem egy alap gyűjteménnyel.
Az oldal végül 2012. januárjában kb. 200 verssel, illetve mondókával indult útjára.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Azt gondolom, hogy kisgyermekek mellett sok olyan szituáció adódik, amikor egy bizonyos témában keresnénk verset, de nincs idő a keresgélésre. A Mondókák, gyermekversek, dalok oldal lehetőséget ad arra, hogy bizonyos témakörökben keresgéljünk, hiszen a versek albumokba vannak rendezve.
A versek kiválasztásánál anyukaként fontosnak találtam, hogy legyenek babáknak szóló versek is, óvó néniként azonban mindenképpen szerettem volna az óvodás korosztály kedvenceit is betenni a gyűjteménybe, így végül a csecsemőkortól az iskolába lépésig határoztam meg a célközönséget.
A külföldön élő honfitársainknak nagy segítség az oldal, hiszen ők nehezebben jutnak magyar nyelvű könyvekhez, kiadványokhoz.

Miért érdemes rád szavazni?
Azt gondolom, hogy a Mondókák, gyermekversek, dalok oldallal olyan egyedi gyűjteményt sikerült megalkotnom, amely a maga módján páratlan. A visszajelzések alapján a gyűjteményt nem csak lelkes Szülők, Nagyszülők használják, hanem bölcsődei gondozó nénik, óvó nénik, tanító nénik is követik nap, mint nap. Az oldal népszerűsége azt mutatja, hogy az oldalnak van értelme, azoknak akik rátaláltak, hasznos.
Szeretném, ha az oldal minél több Szülőhöz, Nagyszülőhöz eljutna, hogy a gyerekek a lehető legkorábban megismerkedhessenek a magyar nyelv szépségével, ritmikájával.
A hétköznapokban óvónéniként tevékenykedem, így a Mondókák, gyermekversek, dalok oldalt szabadidőmben bővítgetem, szépítgetem.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Egy 8 éves kislányom van, Viki.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Kislányom 9 hónapos volt

48

49. Fekete-Vincze Beáta

A vállalkozás neve
Beo-Art Design

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Fekete-Vincze BeátaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Kreatív programok szervezése, és kivitelezése, kézzel készített lakásdekorációk készítése, és értékesítése

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
beoartdesign.hu
facebook.com/CeruzaPortrek
instagram.com/beoart_hungary_official

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
A kislányom 4 éves volt, amikor még egy teljesen más területen kezdtem el a vállalkozást.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Kreatív élményprogramot nyújtok ws formájában, így a pár órás kikapcsolódás feltölt mindenkit.

Miért érdemes rád szavazni?
Rengeteg tervem van még, ami megvalósításra vár, és még többet szeretnék nyújtani azoknak, akik egy kicsit kiszakadnának a szürke hétköznapokból.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
1 13 éves cserfes tini…. 🙂

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
4

49

50. Vass Gabriella

A vállalkozás neve
Mindenhol Jó Bábapraxis

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Vass GabriellaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
A perinatális időszakban támogatjuk a családokat, segítünk a várandósság idején, kísérjük a szülésüket és mellettük állunk a gyermekágyas időszakban is.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.mindenholjo.com
facebook.com/mindenholjobp
instagram.com/otthonszules

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Az első lányom születésekor éreztem, hogy a szüléssel-születéssel kell-kellene foglalkoznom. Innen még hosszú, vargabetűkkel teli út vezetett addig, míg bábaként lehettem jelen asszonyok mellett anyává válásuk útján. Hiszek benne, hogy szükségem volt ezekre, minden ami velem történt gazdagította az életemet és segített benne, hogy megismerjem önmagam. Meghatározó volt számomra mindegyik gyermekem szülése-születése is, melyek más-más módon erősítették meg bennem az elhatározást, hogy bába legyek. Az 5. lányom születése után döntöttem úgy, hogy jelentkezem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi kihelyezett képzésére, ahol szülésznő szakon végeztem.
10 évet töltöttem a Szent Imre Kórházban, ahol szerencsére olyan szakemberektől tanulhattam, akik tiszteletben tartották/tartják a szülés természetességét.
2014 óta vállalkozóként, független bába-szülésznőként dolgozom intézeten kívüli szüléseknél amivel egy teljesen más világ nyílt meg előttem, és a Róbert Károly magánkórház szülészetén, ahol azok mellett az asszonyok mellett tudok ott lenni várandósságuk, szülésre való felkészülésük és szülésük során, akik különböző okok miatt kórházban, de a természet rendje szerint szeretnének szülni. Bár nagyon sok külföldi országban mindennapos ez, hogy a bábák kórházban is és otthon is kísérnek szüléseket, az asszonyok igényeihez igazodva, itthon ezzel a működéssel sajnos egyedül vagyok. Szerencsére a kórházban is egy nagyszerű csapat része lehetek. Az intézeten kívüli szülésekkel kapcsolatban 3 szakmabeli társammal együtt indítottuk útjára 2019 januárjában a Mindenhol Jó Bábapraxist, hogy még több gondoskodást és odafigyelést tudjunk nyújtani a hozzánk forduló családoknak.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Egyedi személyes gondoskodást nyújtunk a családoknak. Mindenkinek úgy segítjük a várandósságát, a szülését, majd az azt követő időszakot is, ahogyan azt szeretné. Kapcsolatban állunk olyan különböző szakterületeken tevékenykedő kiváló perinatális szakemberekkel is, akiket, ha szükséges, be tudunk vonni a munkánkba, így egy egyedülálló komplex ellátást tudunk biztosítani.

Miért érdemes rád szavazni?
Mert hiszünk benne, hogy nem mindegy, hogyan születünk! A szülés és születésélmény lenyomatként végigkíséri életünket. Nincs két egyforma szülés, születés, mint ahogy nincs két egyforma ember és nincs két egyforma életút sem. A legnagyobb öröm, a legszebb visszajelzés a munkánkkal kapcsolatban, ha szülés után valaki így érez: “……köszönöm, hogy -saját megtapasztalásom útján, de Nektek köszönhetően- visszakaphattam a hitemet abban, hogy képes vagyok megszülni a gyermekemet úgy, ahogy a Jóisten is elrendelte.” (idézet egy mai napon kapott levélből)

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
5 lányom van, 15, 17, 19, 29 és 31 évesek.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
10, 12, 14, 24, 26 évesek voltak.

50

51. Lay Boglárka

A vállalkozás neve
BogBag

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Lay BoglárkaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Lay Boglárka – vagy ahogy a vásárlóim, ismerősök hívnak BogBag Bogi – vagyok. Egyszemélyben vagyok tervező, szabász, varrónő és csomagoló is, azaz egyszemélyes mikrovállakozást vezetek, én tervezem és készítem a környezettudatos BogBag termékeket.
Szülőként már nem csak magamnak, a gyerekeimnek is felelősséggel tartozom, hogyan vigyázok a Földre, vállalkozásom is ezért alakult, ezért készítek biopamutból zöldséges és péksütis zsákokat, szatyrokat, méhviaszos és mosható szalvétákat, hogy egy alternatív, elérhető megoldást kínáljak vásárlóimnak az egyszerhasználatos műanyag zacskók helyett.

A vállalkozás székhelye:
Budapest, Újpest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.bogbag.hu
facebook.com/BogBagek
instagram.com/bogbagek
facebook.com/pucerkampany
www.bogbag.hu/pucerkampany
youtube.com/channel

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Fejben már nagyon régóta kiszabtam és belaktam a biopamut birodalmamat, de hivatalosan és államilag is elismerve 2017. október 2-től létezik a BogBag márka.
A környezetvédelem, a környezettudatos életmód mindig is fontos volt számomra. Először csak magamnak, majd a barátoknak varrtam szatyrokat, zsákokat ajándékba – kéretlenül is ajándékba adva – hozzá a monológomat hogy a Föld erőforrásai végesek, hogy felelősek vagyunk a tetteinkért a környezetvédelem területén is és hogy milyen fontos, hogy ne használjunk nejlonzacsikat 🙂
A barátok, ismerősök addig mondogatták, hogy milyen egyediek, szépek a zsákjaim és hogy vásárolnának mások is tutira, hogy a végén már én is elhittem, hogy ebből egy vállalkozást lehet csinálni.
Fontosnak tartottam, hogy szakmailag is a maximálisat tudjam nyújtani a vállalkozásomban, így előbb elvégeztem a női szabó szakiskolát, és büszke vagyok rá, hogy úgy varrom a baggyket, bogbageket és szalvétákat, hogy erről papírom is van 🙂

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Vallom, hogy a környezettudatosság nem luxus, hanem egy életforma. A fenntarthatóbb élet otthon kezdődik, ezért olyan termékeket készítek, amik támogatják egy zöldebb háztartás és egy tisztább jövő kialakítását.
Különös odafigyeléssel tervezem, varrom, mintázom és csomagolom a BogBag termékeket, bízva abban, hogy tetszeni fognak, hasznosak lesznek a termékeim és évekig fogják őket örömmel használni.
Maradék filcből készülnek például a kézzel varrott formakokárdák és tavaszi manók amelyekből így biztosan nincs két egyforma darab.
Biopamutból készülnek a több méretben is kapható péksütis és zöldséges zsákok egyedi mintával vagy a frissentartó kenyeres zsákok, amelyek kiváló alternatívái az egyszerhasználatos nejlonzacskóknak.
A folpack és alufólia helyett tudod használni a méhviaszos és mosható szalvétáimat, ami nem csak szendvics, hanem sajt vagy zöldség, gyümi csomagolására is alkalmas, hiszen frissen tartja a benne lévő élelmiszert és újra és újra használható, csak lemosod vagy kimosod és kész.

Miért érdemes rád szavazni?
Én vagyok a legjobb példa, hogy sohasem késő elkezdeni megvalósítani az álmaidat 🙂 Ha már többet éltél, mint amennyi még hátravan, akkor is lehet 2 gyerek, férj és háztartás mellett vállalkozást építeni a semmiből, hogy a változás bennünk van, csak akarni kell és bízni önmagunkban. Ez egy izgalmas és váratlan utazás, sose lehet hátradőlni, a mai napig folyamatosan tanulok, fejlődöm a vállalkozásommal együtt 🙂
A vállalkozásom kezdetekor nagyon sok szakmai segítséget, lelki támogatást és együttműködési lehetőségeket kaptam más vállalkozóktól, nálam tapasztaltabb vállalkozónőktől, amiért örökre hálás leszek nekik (ha olvassák e sorokat) köszönöm nekik!
Az hogy a Bogbag márka itt tart, abban nagyon sok szerepe van a vásárlóimnak és követőimnek is, akik inspirálnak, új ötleteket adnak a termékeimhez és nem utolsósorban vásárolnak tőlem, ezzel nem csak a Föld megóvásáért tesznek, hanem egy magyar mikorvállalkozás működését, létezését is segítik.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Kislányom Izabella 8 éves lesz a nyáron, Levente 10,5 éves

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
6 és 8,5

51

52. Holczer-Kancsár Edina

A vállalkozás neve
Dina Charm minerals

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Holczer-Kancsár Edina Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Személyreszabott (gyógyító) ékszereket és kiegészítőket készítek valódi ásványokból, fél- és drágakövekből. Az ékszerekhez kizárólag nemesacél és valódi ezüst kellékeket használok a minőség és a tartósság jegyében.

A vállalkozás székhelye:
Dunakeszi

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.dina-charm-minerals.webnode.hu
facebook.com/dinaminerals
instagram.com/dinaminerals

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Első fiam születése után kezdtem el komolyabban foglalkozni az ásványokkal ily módon, ami mára már önálló vállalkozássá nőtte ki magát és mellette a fiaim számát is megdupláztam. 🙂 Korábban is szerettem kézműveskedni, ékszereket készíteni, de még csak hobbi szinten volt jelen az életemben. A kristályok iránti vonzalmam sem újkeletű, évek óta gyűjtögettem az ásványokat és rengeteget olvastam is a keletkezésükről és a hatásukról, így adta magát hogy előbb-utóbb én is az alkotók sorába állok. Célom hogy az ékszereimen keresztül, a vásárlóim is megismerjék és úgy megszeressék a természet csodálatos kincseit, mint én.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Az esetek többségében konkrét problémákkal találnak rám a megrendelőim, melyekre én igyekszem a megfelelő kristályok összerakásával megoldást nyújtani. Az ásványok bizonyos rezgéseket közvetítenek, ami hat a viselőjükre: minden kőnek megvan a maga szerepe, így ezek ismeretében tudom megalkotni a személyreszabott ékszereket. A hatás mellett legalább annyira fontos számomra, hogy egyedit és minőségit készítsek, emiatt a karkötőim kizárólag orvosi acél és valódi ezüst kiegészítőkkel készülnek. Meg szoktam kérdezni a megrendelőimet, hogy van-e kedvenc színük, vagy olyan amit jobb kerülni (vannak problémák amire több ásvány is jó, így lehet szín szerint is variálni) ennek köszönhetően a végeredmény színben és hatásában is teljesen egyedi és hozzájuk passzoló lesz.

Miért érdemes rád szavazni?
Az ékszereim támogatják, illetve erősítik lelkileg a viselőjüket… De talán a legfontosabb, hogy minden helyzetben reményt adnak, amellett hogy esztétikus kinézetük miatt ránézésre is öröm viselni őket. Egyszemélyes tervezője és kivitelezője vagyok a márkának, így minden megkeresésre közvetlenül én válaszolok. Ennek a vállalkozásnak van “arca”, nem a sorozatgyártás és a gyors meggazdagodás a célom, hanem a segítség adás és az érték teremtés. Így aki tőlem vásárol, az egy igazi szívvel-lélekkel készített ékszert kap, amit az egyeztetett információk alapján személyreszabottan neki alkotok meg. Ha többre vágysz, mint egy fast fashion termék, akkor jó helyen jársz. 🙂

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Két fiam van: 5,5 és 3 évesek.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Fél éves volt a nagyobbik fiam.

52

53. Zaláné Csörsz Eszter

A vállalkozás neve
Havi egy főzés

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Zaláné Csörsz EszterMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Elfoglalt és időhiánnyal küzdő nőknek és édesanyáknak segítek, akik a kevés idejük ellenére szeretnék maguk elkészíteni a család ételeit.

A vállalkozás székhelye:
Pécs

A vállalkozás honlapja/blogja:
haviegyfozes.hu
facebook.com/haviegyfozes
instagram.com/haviegyfozes

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Az első gyermekem születése előtt tudtam, a szülés után nem igazán lesz segítségem, és a kisfiam mellett továbbra is nekem kell majd főznöm. Akkor nem találtam olyan céget, aki hozzánk szállított volna ki menüt, és ragaszkodtunk a házi koszthoz is. A férjem nagyon szereti a főztömet, én szeretek főzni neki, és ezt az étel-szőtte közelséget nem akartam feladni.
Ételeket kezdtem el nagy mennyiségben fagyasztani, hogy szülés után minél kevesebb időt kelljen a konyhában töltenem. Akkor azt gondoltam, csak egyszeri alkalom lesz. Azonban a módszer annyira bevált, hogy továbbra is fagyasztottam az ételeket. Főleg mert kisfiamnál nehezen indult a szoptatás, folyamatosan fáradt és kimerült voltam.
Kis korkülönbséggel terveztük a második babát, a kistestvér érkezését a fiúnk első születésnapján jelentettük be. Teljesen természetes volt, hogy továbbra is fagyasztom az ételeket, mert a két pici mellett nem lesz lehetőségem nyugodtan főzni.
Először szóban meséltem a módszeremről, osztottam meg a tapasztalataimat. A pozitív visszajelzések után blogot kezdtem el írni, hogy még több nőnek, édesanyának tudjak segíteni. Fagyasztással kapcsolatos információkat, recepteket töltöttem fel, melyeket bárki kipróbálhatott.
A blog mellett elkészült az első tanfolyamom is, és a kislányom 6 hónapos korában vállalkozó lettem.
Azóta megszületett a harmadik gyermekünk is. A legidősebb és a legkisebb gyermekünk között pont 4 év és 1 nap a korkülönbség. 🙂

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Dolgozó nőként és édesanyaként én is megtapasztaltam, hogy a főzés és a hozzá kapcsolódó egyéb tevékenységek (pl. mosogatás) mennyi időt vesznek igénybe. A tudásommal segítem azokat, akik egy kis időt szeretnének nyerni a mindennapos konyhai robotból.

Miért érdemes rád szavazni?
Hiszem, hogy a közös étkezések rendkívül fontosak egy család életében, és a saját magunk által készített ételekkel a szívünket, lelkünket átadhatjuk a családtagjainknak.
Szeretném bebizonyítani, hogy lehet másként is csinálni, nem csak megszakadva a folyamatos rohanásban! Szeretném minél több embernek megmutatni, hogy a fagyasztóban sokkal több lehetőség rejlik, mint amennyit használunk belőle: nem csak nyers hús és idényzöldségek tárolására lehet használni, és az sem baj, ha a lefagyasztott étel nem hetekig “pihen” ott. Hogy a házilag elkészített fagyasztott ételek is lehetnek egészségesek, mert nincs bennük semmilyen adalékanyag vagy tartósítószer.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
3 gyermekem van. A legidősebb fiam 4,5 éves, a kislányom 3 éves, a legkisebb fiam pedig 7 hónapos.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
Kisfiam 2 és fél éves , a kislányom fél éves.

53

54. Sorger Brigitta

A vállalkozás neve
DXN dolgozz otthon!

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél idősebb “haladó” vállalkozás

Sorger BrigittaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Egészséges kávék webáruházas értékesítésével foglalkozok és mentorként segítem azokat a csapattársaimat, akik szintén szeretnének egy saját, online vállalkozást felépíteni otthonról.

A vállalkozás székhelye:
Kecskemét

A vállalkozás honlapja/blogja:
dolgozzotthon.com
facebook.com/dxnsorgerbrigi
facebook.com/flowerdecor.hu
instagram.com/sorgerbrigi_dxn
instagram.com/dolgozzotthon
www.youtube.com/channel
pinterest.com/brigittasorger
twitter.com/sorgerbrigi1
www.tumblr.com
linkedin.com/in/sorger-brigitta

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Minden egy kávéval kezdődött. Megkóstoltam és beleszerettem a DXN termékekbe és az üzletbe, vagyis ahogy a vezetőim képviselték a céget. Mindig tetszett az MLM üzleti modell, a DXN-ben pedig megtaláltam azt, amit mindig is kerestem. Otthonról vagy bárhonnan dolgozhatok és emellett a családommal lehetek bármikor, valamint akkor is pénzt keressek, amikor épp máshol kell helytállnom.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Az én feladatom, a te sikered! Mentorként segítsem a hozzám csatlakozókat, hogy tervezetten elérjék a kitűzött célt. Megmutatom és megtanítom, hogyan képviseld értékkel a Network Marketinget nyomulás nélkül, akkor is ha szereted a “színpadot” és akkor is, ha a kamerától is menekülsz. Hiszem és tudom, hogy mindenki képes felépíteni a DXN üzletet, ha akarja.

Miért érdemes rád szavazni?
Hiszem, tudom, hogy a DXN hálózatot valódi értékekkel lehet felépíteni és képviselni. Ehhez a cég ad kiváló hátteret, valamint olyan támogatórendszert, amivel a siker tervezhető és megvalósítható. A DXN egy szabad, független üzlet, azaz bárhonnan, bármikor, bárkivel dolgozhatsz és elérheted a passzív jövedelmet.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
két kislányom van 10 és 9 évesek

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
5 és 7

54

55. Csernus-Farkas Ágota

A vállalkozás neve
Agotastyle

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél fiatalabb kezdő vállalkozás

Csernus-Farkas ÁgotaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Változtatni segítek Nőknek. Szín-és stílustanácsadással a megjelenésükön, Aura Soma konzultációkkal pedig a lelküknek.

A vállalkozás székhelye:
Kecskemét

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.agotastyle.hu
facebook.com/agotastyle
instagram.com/agotastyle

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
20018-ban kezdtem vállalkozni, mert az addigi vállalati és hivatali munkáimban nem találtam önmagam. Szeretném kreativitásomat, tehetségemet, tudásomat mások javára fordítani.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Az Agotastyle egy színes életérzés, ami segíti a Hölgyeket, hogy a változó élethelyzeteket könnyebben tudják megélni. (pl.:munkahely váltás, gyermek születése, magánéleti változások, stb.) A külső és belső összhangja nagyon fontos számomra. Szeretném, ha több és több Önazonos Nő lenne a világban. Magabiztosság és igényesség testben és lélekben egyaránt. Mindezt a színek erejével támogatva, hiszen a színtanácsadás és az Aura Soma is a színek nyelvén beszél.

Miért érdemes rád szavazni?
Én vagyok a legjobb, mert folyamatosan képzem magam és a tudásomat és maximális figyelmemet a hozzám érkezőkre fordítom. Képes vagyok megérezni, hogy az adott személynek mi lesz a legfontosabb üzenet. Nem sémákban gondolkodom, hanem egyénekben, egyéniségekben. Célom, hogy a hölgyek olyan támogatást kapjanak amire leginkább szükségük van.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
1 gyermekem van, ő 4 éves

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
4

55

56. Karika Éva

A vállalkozás neve
Komfortzóna Iroda

Melyik kategóriában nevezel?
45 éves kor után indított vállalkozás

Karika ÉvaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Órabéres rendszerben adok ki közösségi irodát, ami egyéni megbeszélések (coaching,terápia, szerződéskötés) vagy 12-15 fős képzések, workshopok trendi helyszíne a Corvin negyednél.

A vállalkozás székhelye:
Gyermely

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.irodamegosztas.hu
facebook.com/irodamegosztas

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Mivel vidéken lakom, szükségem volt alkalmanként egy irodára, de úgy gondoltam, ezt megoszthatom másokkal is, így osztozva a költségeken.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Nagyon tetszik az ötlet sokaknak, mert hosszútávú elkötelezettség nélkül, rugalmasan lehet alkalmanként egy kényelmes, trendi, mindennel ellátott irodája.

Miért érdemes rád szavazni?
Sok-sok ötletem van, ez egy olyan vállalkozás, ami pont a kisvállalkozóknak ad kényelmes színteret.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
3:28,26 és 18 évesek

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
14, 22, 24

56

57. Kertész-Takács Kinga

A vállalkozás neve
Anyabázis

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél fiatalabb kezdő vállalkozás

Kertész-Takács KingaMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Az Anyabázis egy időszakosan megjelenő kiadvány édesanyáknak, melyben vállalkozó édesanyák termékeit és szolgáltatásait mutatjuk be.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.anyabazis.com
facebook.com/anyabazis
www.youtube.com

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
Az Anyabázis gondolata egy tavaly nyári napon fogant meg a fejemben.
Az volt a cél, hogy anyuka vállalkozókkal közösen egy olyan Kuponmagazint alkossunk amivel népszerűsíteni tudjuk a vállalkozó anyukák márkáit. Az első kiadvány 4500 példányban került nyomtatásra. Olyan gyorsan megérkezett a pozitív visszacsatolás, hogy igenis értékes amit kitaláltam, hogy tavaly szeptemberben már közös termékkatalógust is alkottunk. Azért külön büszkeség számomra ez a projekt, mert több, mint 50 márka több mint, 100 termékét fotóztuk aznap különböző babaszoba kompozíciókban. Emellett közösségépítő nap volt, hiszen rengeteg édesanya vállalkozó találkozott egymással, és külön büszkeség, hogy közülük sok azóta is közösen alkot és együttműködik. A nagy napon gyermekfelügyelet is rendelkezésre állt, hogy az anyukáknak valóban jusson egy kis idejük egymásra.
Természetesen 2019 sem fog egyhangúan telni, hiszen rengeteg új ötlet már megszületett a fejemben, de egy Kuponmagazin kiadvány már meg is jelent, 15.000 példányban melyet több, mint 24 országos rendezvényre is kiviszünk, és több fizikális helyen is megjelent köszönhetően a sok kedves partnernek aki ehhez teret engedett és támogat minket. Több bababoltban, magánbölcsődében és játszóházban is ott vagyunk már országszerte.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Az Anyabázis célkitűzése elsősorban, hogy vállalkozó édesanyáknak segítsen eljutni több édesanyához, tehát egy költséghatékony marketing eszköz legyünk kezdő vállalkozók számára. Különböző témájú és jellegű projektekkel igyekszünk folyamatosan minden igényt kielégíteni mind az olvasói édesanyák oldaláról, mind a vállalkozó édesanyák igényei alapján még kreatívabb szemléletű projekteket alkotni.

Miért érdemes rád szavazni?
Az Anyabázis közösség építő ereje, ötletei és eddigi teljesítménye alapján érdemesnek tartom az idei díj elnyerésére. Számomra a díj azért is lenne nagy öröm, mert további fejlődési lehetőséget kapnék, hogy a virágzó vállalkozásom szirmait frissen tudjam tartani hosszú távon is.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
1- 1,5 éves

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
10 hónapos

57

58. Kovács Zsu

A vállalkozás neve
Kovács Zsu – Digitális Énmárka Szakértő – Dress in Yourself

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél fiatalabb kezdő vállalkozás

Kovács ZsuMivel foglalkozik a vállalkozásod?
Személyes márkaépítés, social media marketing (bérposztolás, videós előadóművészet), grafika, webdesign.

A vállalkozás székhelye:
Zirc

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.dressinyourself.hu
facebook.com/dressinyourself
instagram.hu/dressinyourself

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
dressinyourself.hu/blog/szemelyes/a-tortenetem

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
“Az vagy amit a keresőmotorok mutatnak, akármi is legyen a valóság.”- Fehér Katalin
Grafikus munkatársammal kifejezetten nőknek segítünk abban, hogy tervezett social media kampányuk és jelenlétük legyen. Segítjük a brandépítést, online és offline.
Megtervezzük, elkészítjük, posztoljuk. Készítünk személyre szabott arculatot és alap weboldalt, ahol dedikált (női) mentor vezeti körbe az új (vagy régi) tulajdonost a weboldala hátterében, hogy ne kelljen mindig másra várni ha szeretne valamit.
Segítünk a videózásban, a megszólalásban. 14 éves színházi múlttal sok tapasztalatot és segítő támogatást tudok adni.

Miért érdemes rád szavazni?
Azért érdemes rám szavazni, mert nőknek szeretnék segíteni. Mert “az igazi királynők megigazítják egymás fején a koronát!” Mert várandósan kaptam egy munkaszerződés felbontást és nagyon szeretnék jövőt teremteni a lányoknak, a lányomnak, a nőknek, hogy mindig tudjanak önállóak lenni.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Augusztus 10-re vagyok kiírva.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
pocaklakó

58